Nick Bakelaar, Spot:

"Naar verwachting zoete aardappelen uit USA beschikbaar tot aan het nieuwe seizoen in november"

Tholen - De lokale zoete aardappelproducties in Spanje en Portugal zijn nu reeds op z’n einde gekomen en op dit moment zijn nagenoeg alleen nog maar zoete aardappelen vanuit de USA beschikbaar. "Dit merk je dan ook zeker vanuit de Zuid-Europese landen, dat er meer vraag is naar USA. Dit seizoen is de oogst vanuit USA zeer goed te noemen in alle maatsorteringen en zijn we uiterst tevreden over de kwaliteit en maatsortering. Naar verwachting zullen wij USA beschikbaar hebben tot aan het nieuwe seizoen, dat traditiegetrouw in november weer gaat beginnen", vertelt Nick Bakelaar van Spot.

"Deze week gaan ook de eerste zoete aardappels uit Zuid-Afrika het water op en staat ook dat seizoen weer voor de deur. Hier zijn de verwachtingen goed daar de teeltcondities optimaal waren en de oogst goed is gegaan. In mei zal de eerste container dan ook arriveren bij Spot", vertelt Nick. "Aansluitend verwachten we ook weer nieuwe oogst zoete aardappels van onze vaste telers uit Egypte halverwege juli en zal óók Spanje weer in augustus beschikbaar zijn. Hierin worden de afspraken met telers en klanten al gemaakt zodat we exact weten wat we moeten planten voor de afzet aan de klanten."

Voor meer informatie:
Nick Bakelaar
Spot
ABC Westland 128
2685 DB Poeldijk
Tel: +31 (0)174 47 9232  
nick@spot.farm       
www.spot.farm   


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.