Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Wereldwijde hype voor Medjool dadels"

Het einde van de Ramadan valt dit jaar samen met het einde van het Medjool seizoen in Egypte, en de telers zijn blij met een "zeer succesvol jaar", meldt Ramadan Elsayyad, export manager bij Palm Hills.

Elsayyad: "Dit jaar hebben we een zeer grote vraag naar Egyptische Medjool dadels gezien. Dit weerspiegelt de internationale hype voor Medjool dadels en een goede positionering van Egypte op de internationale markt. We hopen dat deze trend zich de komende seizoenen zal voortzetten en het begin markeert van de bloei van Egyptische Medjool in de wereld."

"Cijfers liegen niet," voegt Elsayyad eraan toe. "Ik ben blij te kunnen aankondigen dat we onze verkoopdoelstellingen voor dit seizoen hebben overtroffen. We hebben 90% van onze totale oogst geëxporteerd, in overeenstemming met onze missie om wereldwijde markten te veroveren. De oogst van dit seizoen was bijzonder indrukwekkend, met een totaal van 1.200 verkochte ton, een opmerkelijke groei van 130% ten opzichte van het vorige seizoen. Onze inspanningen om de hoogste kwaliteits- en teeltnormen te handhaven werden goed ontvangen door onze klanten, wat resulteerde in een grotere vraag en een ongekend succes op exportgebied. We zijn trots op onze prestaties en kijken ernaar uit om onze klanten ook in de toekomst te voorzien van onze kwaliteitsproducten."

Volgens Elsayyad is succes verzekerd wanneer de hype rond Medjool samengaat met een aanbod van goede kwaliteit. Inzicht in de behoeften van klanten en consumenten, ook wat betreft de verpakking, is volgens hem essentieel. "Medjool dadels moeten, gezien hun positie in de premium dadelmarkt, van goede kwaliteit zijn. De ware maatstaf voor kwaliteit is de tevredenheid van onze klanten en de afwezigheid van klachten. Bij Palm Hills zijn we er trots op dat we nooit klachten van onze klanten hebben ontvangen over de kwaliteit van de verpakking of het product."

"Dit is een bewijs van de uitmuntendheid en ijver van onze hoog opgeleide werknemers die consequent topresultaten leveren," voegt Elsayyad toe. "Onze reputatie als leverancier van superieure producten is gebaseerd op onze inzet om de hoogste normen te bereiken in alle aspecten van ons bedrijf. We nemen de tevredenheid van onze klanten serieus en streven ernaar telkens weer de best mogelijke producten te leveren." Een van deze aspecten is het aanbieden van Medjool dadels in kleinere verpakkingen, waardoor ze gemakkelijker te kopen, te bewaren en te consumeren zijn, vooral in supermarkten. Voorheen werden Medjool dadels vooral op etnische markten aan de eindverbruiker verkocht, in grote verpakkingen van 1 tot 5 kg.

Volgens de teler werd het seizoen gekenmerkt door zware concurrentie op de West-Europese markt, een markt waar Medjool-telers van over de hele wereld hun partijen willen afzetten. "We hebben onze aandelen op deze markt kunnen beschermen dankzij onze stabiele prijzen die op hetzelfde niveau bleven als vorig jaar. De concurrentie ging niet zover dat ze de prijzen verlaagde, wat goed is."

Het seizoen werd ook gekenmerkt door moeilijkheden bij de bevoorrading van de Russische markt. "Onze grootste uitdaging was de oorlog in Oost-Europa die de bevoorrading van de Russische markt heeft beïnvloed. Dit is vooral zorgwekkend omdat het een zeer grote markt voor ons is, samen met Turkije."

Het volgende seizoen begint in september 2023 en het ziet er volgens Elsayyad uitzonderlijk gunstig uit. "We zullen onze teelt verhogen tot 2000 ton. We hopen dat het nog beter zal zijn dan voorgaande seizoenen."

Voor meer informatie:
Ramadan Elsayyad
Palm Hills Dates
+20 102 008 4117 
info@palmhillsdates.com
www.palmhillsdates.com 

Publicatiedatum: