Dennis Blankendaal, Frysk Witlof:

"Dankzij alle acties bij de retail loopt de witlofafzet als een malle"

Tholen - De vraag naar witlof is momenteel bijzonder groot. "Alle supermarkten hebben tegelijk acties, dus het loopt als een malle", vertelt Dennis Blankendaal van Frysk Witlof uit Sexbierum. "Het aanbod is momenteel karig in binnen- en buitenland. De prijzen zijn dan ook een stuk hoger dan vorig jaar, maar we hebben ook nog wel even nodig om dat jaar recht te trekken, want toen was de schade ook enorm."

Frysk Witlof behoort tot één van de grootste witloftelers van Europa en trekt jaarlijks tussen de 250 en 280 hectare witlof van wortels van Nederlandse en Belgische herkomst. In de periode rond de Kerst voegt de teler ook roodlof aan het assortiment toe, maar momenteel focust de teler zich volledig op witlof. De promotiecampagne om witlof onder de aandacht te brengen van de jongere consument juicht Dennis van harte toe. "Dat vind ik een leuk initiatief."

De grootste uitdaging is volgens de teler om het proces verder te automatisering. "Daar is iedereen mee bezig en het ziet er vaak leuk uit, maar de grootste kunst is om de systemen zo hufterproof te maken dat ze tegen een stootje kunnen en over vijf jaar ook nog zo goed meedraaien."

De afgelopen jaren heeft Frysk Witlof een grootschalige nieuwbouw achter de rug, waarbij onder meer twaalf nieuw trekcellen in gebruik werden genomen. Dit jaar ligt de nadruk op de aan- en afvoer van het product door middel van de bouw van nieuwe docks en het optimaliseren van de koeling. "Zo doen we elk jaar wat, we blijven elke keer weer vernieuwen", zegt Dennis.

De teler vindt het lastig om een marktprognose te geven voor de komende weken. "Voor deze en volgende week ziet het er goed uit, maar we zijn ook afhankelijk met wat het land geeft. Nu is het overal koud geweest en komt er nog maar weinig product los uit de kassen, vandaar ook dat de witlof nu populair is in de actie, maar dat kan met een aantal weken zomaar omslaan."

Voor meer informatie:
Dennis Blankendaal
Frysk-Witlof B.V.
Frjentsjerterdyk 12
8855 XC Sexbierum
T: (0517) 59 27 72
M: (06) 83 98 64 24
Dennis@frysk-witlof.nl
www.frysk-witlof.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.