Fellini Patrizio

Eerste sla uit Italiaanse Romagna weer op de markt

Twee weken geleden werd weer de eerste sla bij Fellini Patrizio in de Italiaanse Romagna streek geoogst. Dankzij recent gebouwde kassen kon de teler vooruitlopen op de start van de traditionele vollegrondsteelt, aldus commercieel directeur Andrea Pignato. 

Andrea Pignato in de slakas

"Nog vóór Pasen hebben we onze eerste sla in de kas geoogst. Het was voor ons de eerste echte oogst na een proef in het najaar. We hebben momenteel 2 hectare kassen en zijn zeer tevreden met het resultaat: het product is goed en gelijkmatig gegroeid. Dankzij deze kasteelt gaan we de sla over een langere periode beschikbaar kunnen stellen." 

Monniksbaard in de kas

"In de kas telen we ook monniksbaard. De kasteelt laat ons toe kwaliteitsvol product aan te bieden in een periode met een sterke vraag: de paasperiode. Ik denk dat we vanaf nu de monniksbaard alleen in de kas gaan telen." 

De sla die in vollegrond wordt geteeld op de teeltlocatie Azienda Agricola 67 komt binnenkort ook beschikbaar. De groenten worden er onmiddellijk na de oogst naar het nabijgelegen pakstation vervoerd en een paar uur later ligt de sla al in het schap. 

Sla in vollegrond 

Er is ook geen gebrek aan experimenten bij Fellini Patrizio, dat dit jaar de venkel zeer vroeg heeft aangeplant om al half april oogst te hebben. "De proef is heel goed verlopen. De kwaliteit is uitstekend. Het moedigt ons aan om de teelt volgend jaar op grote schaal uit te rollen. Hier in het noorden van Italië hebben we al op 12 april de eerste venkel geoogst."

Het voltallige Fellini-team zal aanwezig zijn op Macfrut (stand 113, paviljoen B1) om het hele assortiment groenten met de klanten te bespreken, maar ook om noviteiten zoals smeerfruit van jujube te presenteren (zie agf.nl 16/03/2023).

Voor meer informatie:
Fellini Patrizio S.r.L.
Via G. Pascoli, 875
47035 Gambettola (FC) - Italië
Tel: +39 (0)547 659 777
emile@fellinipatrizio.it 
www.fellinipatrizio.it  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.