Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
5 tot 7 juni 2023, Gdansk, Polen

Europatat Congres 2023 kondigt sprekers aan

Op 6 juni 2023 vindt onder het motto "The Changing Geopolitical Landscape and the Future for Potato Trade" de allereerste Poolse editie van het Europatat Congres plaats. Het zal zich richten op de gevolgen van de huidige geopolitiek voor de internationale agrovoedingshandel en op het effect van de Green Deal-doelstellingen van de EU en nieuwe consumptietrends voor de aardappelsector binnen en buiten Europa. De organisatoren, de Poolse Aardappelfederatie en Europatat, zijn verheugd de belangrijkste bevestigde sprekers voor het evenement in Gdansk, Polen, bekend te maken.

Tegenwoordig wordt de Europese aardappelsector geconfronteerd met vele uitdagingen die niet alleen verband houden met hoge energieprijzen, klimaatverandering, toegenomen regelgeving en handelsbelemmeringen, maar ook met trends op het gebied van teelt en consumptie, zoals lokale voeding, biologisch, veganistisch, enz. en nieuwe tuinbouwtechnieken. De sprekers van het Europatat-congres zullen met het publiek hun visie delen over de belangrijkste uitdagingen in verband met de voedselteelt en de aardappelhandel en -consumptie in Europa en daarbuiten.

Tijdens de opening van het congres zullen opmerkelijke gastsprekers aan het woord komen zoals Tigran Richter, voorzitter van Europatat, Tomasz Bienkoswki, voorzitter van de Poolse aardappelfederatie en een vertegenwoordiger van het Poolse ministerie van Tuinbouw en Plattelandsontwikkeling. Deze bijdragen zullen worden gevolgd door een inspirerende speech die de deelnemers zal uitnodigen om buiten de "aardappelbox" te denken. De naam van de hoofdspreker wordt binnenkort bekendgemaakt.

Na de lunchpauze zal een panel bestaande uit Antonina Skliarenko, voorzitter van de Community of Pulse Producers and Customers of Ukraine, Geoffroy d'Evry, voorzitter van NEPG (North European Potatoes Growers) en UNPT (Union Nationale des Producteurs de Pommes de Terre), Jörg Renatus van Europlant International en Jarosław Wańkowicz, van Farm Frites Poland, bespreken hoe het veranderende geopolitieke landschap de agrovoedingshandel in het algemeen, en de aardappelhandel in het bijzonder, in Europa en wereldwijd beïnvloedt. Tot slot zal Berta Redondo Benito, secretaris-generaal van Europatat, het evenement afsluiten, dat zal worden gevolgd door een galadiner in de prachtige Polish Baltic Philarmonic.

Schrijf u vandaag nog in en mis de kans niet om van 5 tot 7 juni 2023 deel te nemen aan de jaarlijkse bijeenkomst van de Europese aardappelgemeenschap in de prachtige stad Gdansk (Polen).

Voor meer informatie:
Europatat
Rue des Deux Églises 26
1000 Brussels - België
+32 (2) 229 21 56
secretariat@europatat.eu

Publicatiedatum: