Paul Peters, Gebr. Peters Fruithandel:

"Perenprijs zie ik niet zomaar zakken, ook lichtpuntjes op appelmarkt"

Tholen - De perenprijs ligt momenteel op een mooi niveau. "Het loopt in feite als een tierelier. Voor de dikke maten gesorteerde peren ligt de prijs tussen de 1,25 en 1,35 euro", vertelt Paul Peters van de gelijknamige fruithandel uit Ingen. "Wel zien we dat de hogere prijzen de verkoop nu wel wat afremmen, maar ik zie de prijzen niet zomaar naar beneden gaan. We hebben daarbij het voordeel dat het Belgische aanbod aardig geslonken is."


Kees en Paul Peters

"Wij hebben hier in het midden van het land als voordeel dat we de peren kunnen beregenen. Daardoor hebben wij de groene peren nog, dat geluk hebben we", vertelt Paul. "De kwaliteit van de peren in ons koelhuis is echt nog top. En de kwaliteit gaat uiteindelijk wel het verschil maken. Dat heeft met veel factoren te maken. Hoe zijn ze geplukt, ook met het oog op rot. Heeft de kwaliteit het net niet, dan kan het net de andere kant op vallen."

"Vooralsnog loopt de perenexport redelijk door. Polen, Italië, Frankrijk, eigenlijk alle Europese landen doen wel mee. Of we met de peren het einde van het seizoen halen? Dan zal de export wel stil moeten vallen, anders zal het een lastige dobber worden", verwacht de hardfruithandelaar. "Vraag is ook wat er met de overzeese peren gaat gebeuren. Die zijn nu ook duur, maar als hier de perenprijs hoog is, zal daar gerust reactie op komen."Hoewel de appelprijzen een stuk lager liggen, ziet Paul ook daar lichtpuntjes. "Ik verwacht dat de industrie-appelen de prijzen nog weleens op kunnen gaan stuwen. De klanten moeten toch ergens de schilappelen vandaan halen. De prijs van de Jonagold zit al wat in de lift. De Elstar blijft nog een beetje hangen. Heel belangrijk is dat de supermarkten een goede kwaliteit Elstar in het schap leggen. Als die kwaliteit en hardheid goed is, dan blijft de verkoop er ook wel in, maar er zijn ook mindere voorbeelden. Goede appelen zijn er in de koelhuizen gelukkig nog voldoende."

Voor meer informatie:
Paul Peters
Gebr. Peters Fruithandel
Culekampseweg 2
4031 JG Ingen
Mob: 06 51 11 13 17 
info@petersfruithandel.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.