AVN op zoek naar praktijkvoorbeelden huurstijging

Branchevereniging AVN is samen met INretail en de andere brancheorganisaties actief lobby aan het voeren tegen de grote stijgingen van de huren in de branche (Lobby tegen extreme stijging huurprijzen (avn.nu)). Deze kunnen zelfs oplopen tot ruim 14%. "We voeren op dit moment gesprekken met de verhuurdersorganisaties en het ministerie van EZK, waarin we aansturen op een reële aanpassing van de huren, waarbij het deel van de inflatie wat wordt veroorzaakt door de gestegen energieprijzen uit de verhogingen worden gehaald", aldus AVN. 

Redelijke/onredelijke huurstijging?
Ter onderbouwing van hun standpunten zijn ze op zoek naar zowel goede als slechte voorbeelden uit de praktijk. "Dus ben je geconfronteerd met een hoge stijging en valt daar niet over te praten/onderhandelen, dan horen we dit graag. Het liefst ook met eventuele bijbehorende correspondentie. Anderzijds zijn ook de goede voorbeelden welkom, waarbij de verhuurder wel bereid is gebleken om mee te denken en een lagere verhoging heeft doorgevoerd. Voorbeelden (bij voorkeur ook met info over de verhurende partij) kunnen via de mail worden gestuurd naar info@avn.nu."

Energieaansluiting
Daarnaast is AVN intensief bezig in de lobby met betrekking tot compensatie op de energietarieven. Specifiek richting ondernemers die wonen bij/boven de winkelruimte en maar één gezamenlijke aansluiting hebben voor zowel de zakelijke als de privé energievoorziening. Hierdoor worden ze maar één keer gecompenseerd, terwijl de energielasten twee locaties betreft. Ook daarvoor zijn ze op zoek naar praktijkvoorbeelden waarmee ze kunnen aantonen dat extra compensatie in deze situaties rechtvaardig en noodzakelijk is. Ook deze voorbeelden kunnen via de mail worden toegestuurd naar info@avn.nu

Voor meer informatie:
Ambachtelijke Versdetailhandel Nederland (AVN)
Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
+31 (0)318 440 222
info@avn.nu         
www.avn.nu     


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.