Omzet Europese retail in februari -3,1%

VK: M&S bevestigt nieuws over prijzen van meer dan 100 basisartikelen
Marks and Spencer heeft zijn prijsblokkering voor meer dan 100 artikelen verlengd tot deze zomer, waaronder groenten en fruit en huishoudelijke artikelen. De "vernieuwde" lijst van producten omvat champignons voor € 1,13, gemakkelijk Satsuma's voor € 2,26 en Granny Smith-appelen voor € 2,26.
Bron: mirror.co.uk 

Italië: Conad Nord Ovest neemt drie Bennet-winkels over voor €4,4 mln
Retailcoöperatie Conad Nord Ovest heeft via haar afdeling Nordovest Insieme drie winkels van de Italiaanse retailer Bennet overgenomen voor
€ 4,4 mln. De overgenomen winkels zijn Via Verolengo in Turijn (3.571 m2, verkocht voor
€ 1,9 mln), Via Galliera in Ovada (1.948 m2, getaxeerd op € 1,5 mln) en Via Guido Rossa in Verbania (1.499 m2, aankoopprijs van € 1 mln).
Bron: esmmagazine.com 

Omzet Europese retail in februari met 3,1% gedaald
In februari 2023 daalden de totale omzet in de retail in de Europese Unie met 3,1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit nieuwe gegevens van Eurostat.
Bron: esmmagazine.com 

Maxima Latvija meldt 6,5% omzetstijging in boekjaar 2022
Maxima Latvija heeft een omzetstijging van 6,5% op jaarbasis gemeld tot € 974,6 mln in haar boekjaar 2022. De winst voor belastingen van het bedrijf daalde licht tot € 31,9 mln, als gevolg van een stijging van de algemene kosten en de investeringen van het bedrijf om de beschikbaarheid van betaalbare essentiële artikelen te garanderen.
Bron: esmmagazine.com 

Duitse supermarktketen Aldi heeft belangstelling voor Noord-Ierse producten
In totaal geeft Aldi ongeveer € 1,1 mld uit aan de aankoop van producten van over het hele eiland. Een goed voorbeeld van deze groeiende betrokkenheid is Gilfresh Produce, een grote groenteteler en bewerker die gevestigd is in Craigavon, dat onlangs zijn succesvolle portefeuille van bewerkte groenteproducten heeft uitgebreid met de introductie van zijn "Fresh Value"-assortiment dat nu verkrijgbaar is in alle winkels van Aldi Ierland.
Bron: newsletter.co.uk 

Bijen brengen biodiversiteit omgeving in kaart voor Colruyt Group
Colruyt Group plaatst bijenkorven op eigen tuinbouwgronden om de biodiversiteit, de plantendiversiteit in de omgeving en eventuele verontreinigingen in kaart te brengen. De gezondheid van de bodem en het milieu wordt gemeten door analyse van het stuifmeel dat de bijen verzamelen en bodemstalen. Met deze methode kan ook het effect van acties ter verbetering van de kwaliteit van het milieu worden beoordeeld en kunnen "beste praktijken" worden geïdentificeerd. Het project is een samenwerking met BeeOdiversity, in het kader van het 100+ Accelerator programma van ABInbev, waarvan Colruyt Group de Europese partner is. De eerste resultaten van het project worden tegen juni verwacht en tegen het einde van het jaar zullen verbeteracties worden gedefinieerd.
Bron: press.colruytgroup.com 

EBWO en ENEF II ondertekenen eerste project met de Kosovaarse retailketen Interex 
De Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD) heeft een financieringspakket van maximaal € 20 mln goedgekeurd voor Proex Shp, een van de grootste retailketens in Kosovo, die 34 winkels van het merk Interex exploiteert.
Bron: ebrd.com 

VK: Tesco wil prijsverlagingen van leveranciers nu de inflatie begint af te nemen
Tesco begint bij zijn leveranciers aan te dringen op prijsverlagingen, een vroeg teken dat de stijgende kosten van de wekelijkse boodschappen zullen afnemen. De supermarktgigant, die een team heeft dat de kosten van leveranciers in de gaten houdt, wil graag beginnen met het verlagen van de prijzen van bepaalde producten waarvan het denkt dat de inflatiedruk is afgenomen, zo meldt The Sunday Times.
Bron: retailgazette.co.uk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.