Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kölla Groep over het huidige paprikaseizoen:

"Tekort aan Turkse California- en Capia-paprika's"

Over het algemeen loopt het paprikaseizoen in Almeria, Spanje, ten einde. In enkele gevallen, zoals in het Berja gebied in de hogere regionen van Almeria, worden nog kleine hoeveelheden geoogst. Rode en gele paprika's zijn nog tot eind april beschikbaar. Deze ontwikkeling is ook waar te nemen in de kustregio Roquetas en is het gevolg van de voorjaarsaanplant, meldt de Kölla Groep in haar laatste marktupdate.

Murcia
Om vanaf april een continue paprikateelt uit Spanje te garanderen, gebruikt Kölla van april tot augustus producten uit Murcia. Het seizoen in Murcia is deze week al succesvol begonnen en er zijn kleinere hoeveelheden in alle kleuren beschikbaar. Vanaf week 16/17 verwacht het bedrijf voldoende hoeveelheden te hebben voor langetermijnprogramma's en eventuele reclame. "Een groot deel van de producten komt uit de kas en slechts een fractie uit de vollegrond, dus ze zijn qua kwaliteit vergelijkbaar met de producten uit Nederland."

Marokko
Voor Kölla is Marokko een belangrijke aanvulling op de Spaanse regio's Almeria en Murcia, die nog steeds de belangrijkste gebieden zijn voor de paprikateelt. Om nieuwe programma's te plannen en een idee te krijgen van de huidige hoeveelheden en kwaliteiten, reisden de productspecialisten Javier Casanova en Biagio Aufiero begin deze maand naar Marokko. Daar bezochten ze vier telers rond Agadir. "In onze samenwerking hechten we er veel belang aan dat onze partners Smeta gecertificeerd zijn en ook een watercertificaat hebben," zegt productspecialist voor paprika's Javier Casanova.

"Op de lange termijn zien we de samenwerking met Marokko als uiterst productief. Ze leveren goede kwaliteit tegen eerlijke prijzen. Tot nu toe bedraagt het areaal van puntpaprika's in Agadir ongeveer 150 ha." Casanova voegt eraan toe: "Dit zijn goede voorwaarden voor de Kölla Groep om Marokko in de toekomst sterk in onze plannen te integreren."

Turkije: Tekort aan California en Capia 
Turkije, dat qua kwantitatieve teelt vlak achter China ligt, oogst meer dan 3 miljoen (3.091.290) ton paprika's op een areaal van 80.239 ha, wat overeenkomt met een opbrengst van 3,85 kg/m2. Dankzij de geografische ligging en het klimaat van Turkije kunnen paprika's 12 maanden per jaar worden geoogst, voornamelijk in de gebieden rond de Middellandse Zee, de Egeïsche Zee en de Marmara.

De volgende rassen worden in Turkije geteeld: groene paprika's (Dolma, Sivri en Kil Sivri), Capia paprika's (puntpaprika's), Hongaarse paprika (rood en geel), chilipeper en jalapeno peper en paprika's om te drogen.

"Momenteel is er een tekort aan de soorten California en Capia, en over 20-30 dagen wordt ook een tekort verwacht in Demre, waar de grootste exporthoeveelheden Californische chilipepers, Hongaarse Charleston en andere paprikarassen worden geteeld. Uit de regio Antalya, Mavikent, kunnen opnieuw bepaalde hoeveelheden worden verwacht. De zomeraanplant zal rond 15 juni beginnen," besluit Kölla.

Voor meer informatie:
Kölla GmbH & Co. KG
Tel: +49 (0)2131 66130
info@koella.com
koella.com

Publicatiedatum: