woekerwinsten

Boycot fruitaankopen heeft geen invloed op prijs

De fruitaankoopboycot die gefrustreerd waren over de hoge prijzen en de woekerwinsten tijdens de Ramadan, heeft de prijzen niet omlaag gebracht.

De boycot, door inwoners van de tweelingsteden Islamabad en Rawalpindi, die plaatsvond in de laatste week van maart, werd aangewakkerd door berichten op sociale media met de hashtag #BoycottFruits. Veel mensen riepen anderen op zich aan te sluiten bij het protest, dat brede steun kreeg van burgers die vinden dat ze te veel moeten betalen voor essentiële producten.

Toch bleven de fruitprijzen in de zustersteden gelijk, met een lichte stijging van de prijzen van enkele artikelen. Aan de andere kant zeggen fruitverkopers dat zij het moeilijk hebben door de inflatie en geen andere keuze hebben dan hogere prijzen te vragen.

Intussen treden de autoriteiten van Islamabad en Rawalpindi hard op tegen profiteurs na wijdverbreide klachten van burgers over te hoge prijzen en prijsopdrijving. De boycotcampagne heeft echter noch de prijzen noch de vraag beïnvloed.

Bron: thenews.com.pk
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.