Richard Strijbis, Tovano:

"Dadelverkoop is afgelopen maanden erg goed geweest"

Tholen - Pasen zorgde bij noten en zuidvruchtengroothandel Tovano in Maasdijk afgelopen week weer voor de nodige drukte. "De laatste jaren vind ik de paasverkoop toch wel erg goed. Met Kerst krijgen de mensen vaak al enorm veel pakketten bezorgd, met Pasen wordt er meer geïnvesteerd om het thuis gezellig te maken. Daarbij kiest men deze dagen voor net wat luxere handel, zoals een goed walnootje of een lekker pijnboompitje. Dat verkoopt in zo'n paasweek net wat beter dan de doorsnee handel, maar ook die verkoop blijft gewoon goed doorlopen, zeker bij de consument die wat strakker op zijn uitgavepatroon zit."

"Het seizoen van de Israëlische Medjoul-dadels heeft dit jaar erg goed gelopen. De concurrentie in dit product is moordend, maar de verkoopvolumes zijn goed geweest. Nu zie je dat de beschikbaarheid minder wordt en dat is wel in ons voordeel, want dan komt meer je expertise om de hoek kijken", vertelt de noten- en zuidvruchtenhandelaar. "Maar ook hebben we dit jaar een goede verkoop gezien van de Tunesische dadels. We hebben er hier veel meer van verkocht dan vorig jaar. Dadels worden steeds bekender. Het is tenslotte gezonde voeding en puur natuur."


Gele rozijnen

De beschikbaarheid van de noten en zuidvruchten is volgens Richard wel verbeterd in vergelijking met afgelopen jaren. "De supply chain is weer wat genormaliseerd, maar zowel bij de bron als bij het verschepen ben je wel meer op je hoede voor een kleine vertraging links of rechts. Je moet gewoon tijdig anticiperen, misgrijpen is tenslotte doodzonde. We hebben de eerste blauwe rozijnen uit Zuid-Afrika alweer binnen en deze week volgen ook de gele rozijnen. Ook arriveert deze maand uit Zuid-Afrika het gedroogd fruit zonder toegevoegde suikers weer. Ben je één, twee maanden verder, dan komt ook de stroom van gedroogde pruimen en walnoten uit de zuidelijke landen weer op gang."


Dadels zonder pit

Ook de Ramadan zorgt bij Tovano traditiegetrouw voor een verkoopimpuls, maar die plus is volgens Richard niet meer zo groot als voorheen. "Vroeger zorgde je voor de Ramadan echt wel dat je een paar auto's dadels extra had staan, maar dat is toch minder. Het lastige met deze doelgroep is dat ze voor een centje goedkoper ook vrij snel naar de buurman gaan. De viering wordt door de één intensiever gevierd dan door de ander waardoor de invloed op onze handel wat minder wordt. Desondanks zijn wij zeker niet ontevreden over de volumes."

Voor meer informatie:
Richard Strijbis
Tovano
Transportweg 47
4676 LM Maasdijk
Tel.: (0174) 52 83 33
richard@tovano.nl
www.tovano.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.