VK: Tekort aan bloemkool door 40% oogstverlies

Bloemkooltelers waarschuwen voor tekorten in de schappen van de supermarkten nadat de vrieskou in december en januari 40 procent van de Britse bloemkooloogst heeft weggevaagd. Volgens Martin Tate, commercieel directeur van Lincolnshire Field Products en voorzitter van de Brassica Growers Association, zijn telers in het hele land getroffen door een "perfecte storm" van omstandigheden, waarbij telers in de zwaarst getroffen regio's zoals Lincolnshire maar liefst de helft van hun oogst hebben verloren.

"De gewassen die we nu zouden moeten oogsten, werden geplant na de langste droogte in 100 jaar, gevolgd door overstromingen, koud weer in december en nog eens vorst in januari. Je kunt een of twee van die dingen overleven, maar niet de combinatie van al die factoren."

Tate zei dat Lincolnshire Field Products 40 procent van de 263 hectare winterbloemkool die het bedrijf in Spalding op een oppervlakte van 3.642 hectare had geplant, heeft verloren.

Bron: fpcfreshtalkdaily.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.