Helien Verhagen, East4Fresh:

"Onze grootste groei zit in biologische zoete aardappelteelt"

Tholen - Het Portugese zoete aardappelseizoen komt bij East4Fresh momenteel goed op gang. "Andere Mediterrane landen zijn gestopt met leveren en wij zijn vrijwel de enige die overblijven met een goede kwaliteit in zowel bio als conventioneel", vertelt Helien Verhagen.

Het bedrijf heeft de teelt van biologische zoete aardappelen in Portugal als een speerpunt verheven. "De afgelopen jaren is onze conventionele aanplant elk jaar met 25% gegroeid, maar onze grootste groei zit in bio", vertelt Helien.

Het huidige zoete aardappelseizoen loopt van november tot en met juni door. In mei en juni zullen ook weer de nieuwe biologische zoete aardappelen worden aangeplant. "Dit jaar mogen we ons verheugen in een goede oogst, zowel qua kwaliteit als kilo's met een hoge opbrengst per hectare. Ook het prijsniveau is goed en we hebben alle maatsorteringen beschikbaar voor onze klanten."

"Ons voordeel is dat we hiermee continuïteit kunnen leveren. Wij zoeken de uitbreiding dan ook echt met afnemers die vooruit kunnen plannen en willen geen kortetermijnleverancier zijn", zegt Helien. "Onze grootste klanten voor de biologische zoete aardappelen zitten in Duitsland en Nederland."

Sinds dit jaar laat East4Fresh de zoete aardappelen verpakken bij Van de Weerd in Lelystad. Eerder introduceerde het bedrijf een kartonnen 750 grams-retailverpakking voor 3 à 4 middelgrote zoete aardappels op een schaaltje, maar volgens Helien zet de afzet van plasticvrije verpakkingen nog niet echt door. "Met name de bio-klanten proberen het verpakkingsgebruik te reduceren en vragen ze eerder in netverpakking."

Zoete aardappelen zijn traditiegetrouw minder een Paas-item volgens Helien. "Dan eten mensen eerder krieltjes met asperges, maar na het Paasweekend komen de zoete aardappelen ongetwijfeld weer terug op het menu."

Voor meer informatie:
Helien Verhagen
East4Fresh
+31 (0)6 83 24 46 61
helien@east4fresh.nl     
www.east4fresh.nl    


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.