Siciliaans kasgroententeler verdrievoudigt omzet in vijf jaar

"In de generatiewisseling mogen we de waarden niet vergeten die ons zijn meegegeven door degenen die vóór ons ditzelfde land hebben bewerkt", zegt Alessandro Speranza, salesmanager van het gelijknamige familiebedrijf in Vittoria, Sicilië, dat hij samen met zijn broer Giuseppe leidt. 

Sinds we Speranza voor het laatst ontmoetten, in 2018, heeft het bedrijf een grote sprong voorwaarts gemaakt en zijn omzet van € 1,5 miljoen naar € 4 miljoen gebracht. Het bedrijf heeft nu een kasareaal van 30 hectare (waarvan de helft substraatteelt) en neemt ook de productie af van vier teeltbedrijven die samen nog eens 22 hectare bezitten en dezelfde traceerbaarheidsprotocollen volgen. 

Giuseppe en Alessandro Speranza

"In slechts vijf jaar tijd hebben we ons areaal uitgebreid en gemoderniseerd", voegt Speranza toe. "We hebben ook ons commerciële netwerk aanzienlijk verbeterd. Zo zijn we met onze ronde aubergines de officiële leveranciers geworden van twee zeer belangrijke nationale supermarktketens. Daarnaast leveren we onze overige producten aan vier andere supermarktketens, zoals cherry- en pruimtomaten, paprika’s, courgettes en lange en paarse aubergines." 


Boven: aubergine verpakt in netten van 1 kg, vooral gevraagd door Italiaanse retailers

"We zijn een vooruitstrevend bedrijf op het gebied van kwaliteit", merkt de salesmanager op. "We hebben alle certificeringen die vereist zijn door de toeleveringsketen en we besteden veel aandacht aan onze teeltspecificaties, omdat we ons er terdege van bewust zijn dat de toepassing van de richtlijnen die retailers meegeven op onder meer het gebied van residuen het verschil maakt. Het product is volledig traceerbaar, van het zaadje tot de verpakking. We garanderen onze klanten steeds verse producten, d.w.z. de dag ervoor geoogst. Deze manier van werken wordt zeer op prijs gesteld. Onze commerciële partners beschouwen het als een grote toegevoegde waarde."

Karton met merknaam  

"Dit is het tweede achtereenvolgende jaar, na een paar jaar afwezig te zijn geweest vanwege corona, dat we terugkeren naar Macfrut als exposant. We nemen graag deel aan de belangrijkste Italiaanse AGF-beurs. Onze huidige en toekomstige klanten kunnen ons een bezoekje brengen op stand 199 in paviljoen D5. Het is een comfortabele ruimte van maar liefst 30 m2, waar we onze kwaliteitsvolle producten zullen laten zien", besluit Speranza. 

Voor meer informatie:
Speranza Azienda Agricola 
Via Vicenza, 5
97019 Vittoria (RG) - Italië
Tel: +39 333 119 7822
amministrazione.speranza@gmail.com
www.aziendasperanza.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.