Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Alternatief voor prijzige zwarte truffels

Met een hoge prijs, afhankelijk van het seizoen, zijn zwarte truffels een ingrediënt voor de meest luxueuze maaltijden. Maar er bestaat een paddenstoel, die een meer betaalbare manier zou kunnen zijn om de extravagante levensstijl te benaderen. De hoorn van overvloed of doodstrompet (Craterellus cornucopioides), heeft een smaakprofiel dat beschreven wordt als rijk en rokerig, met tonen van zwarte truffel als hij gedroogd is. Dit betekent dat je de ervaring van zwarte truffel kunt krijgen zonder de prijs van een zwarte truffel te hoeven betalen.

Zwarte trompetzwammen behoren technisch gezien tot twee soorten, afhankelijk van waar ze groeien: de Europese dominante soort, Craterellus cornucopioides, en de Noord-Amerikaanse dominante soort, Craterellus fallax. In Europa groeien ze in Frankrijk in de zomer en de herfst, terwijl ze aan de westkust van de Verenigde Staten het hele jaar door groeien. Buiten Noord-Californië komen ze echter ook voor in het midwesten en aan de oostkust, van midzomer tot herfst.

Bron: tastingtable.com

Publicatiedatum: