ZimTrade verwacht moeilijkheden voor citrusexport naar EU in verband met verplichte koudebehandeling

ZimTrade, een organisatie voor handelsbevordering, heeft verklaard dat de citrusexport uit Zimbabwe naar de EU waarschijnlijk zal worden beïnvloed door de nieuwe eisen van verplichte koudebehandeling die door het handelsblok zijn ingevoerd, en dat er ook mogelijkheden zijn om de markten te diversifiëren, waardoor de telers in deze subsector hun uitvoer kunnen voortzetten. De EU is de grootste importeur van citrus uit Zimbabwe.

In zijn nieuwsbrief van maart zei ZimTrade dat de EU met ingang van 14 juli vorig jaar voor het eerst heeft bepaald dat ingevoerde citrus vóór de invoer een specifieke verplichte koudebehandeling en voorkoeling moeten ondergaan gedurende specifieke perioden van maximaal 25 dagen koudebehandeling.

Deze processen moeten in het land van uitvoer worden uitgevoerd voordat de zendingen worden verzonden. ZimTrade zei dat de maatregel gevolgen zal hebben voor de export van citrus, omdat bedrijven nog bezig zijn met het installeren van de voorkoeling-systemen, aangezien dit ook een vereiste is voor de export van citrus naar China in het kader van het nieuwe citrusprotocol.

Bron: chronicle.co.zw


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.