Jordi Valle van Melón de Autor

Beperkt aanbod watermeloenen en hoge prijzen enkele weken voor aanvang Almería-seizoen

Naarmate de temperaturen stijgen, begint zomerfruit zoals watermeloen aan belang te winnen op de markt. Momenteel is het aanbod beperkt, wat samen met de hoge teeltkosten de verkoopprijzen omhoog stuwt. 

"We hebben nu pitloze watermeloenen uit Senegal, maar de aanvoer is ook dit jaar weer beperkt", vertelt Jordi Valle, commercieel directeur van het Spaanse Melón de Autor, dat onderdeel is van de Grupo Autor. "Over het algemeen is er weinig watermeloen op de markt. In combinatie met een constante vraag en het feit dat de teeltkosten hoog blijven, zorgt dat ervoor dat de prijzen de pan uit rijzen. En uiteindelijk valt de consumptie dan wat terug."

Het bedrijf teelt, verpakt en vermarkt watermeloenen praktisch jaarrond. Het heeft teeltlocaties verspreid over Spanje, maar ook in Brazilië en Senegal om te kunnen oogsten in de maanden buiten het Spaanse seizoen.

"Vorig seizoen hebben we het hele jaar door service kunnen verlenen, op één week na. We zijn heel dicht bij een gegarandeerde aanvoer van watermeloenen van hoge kwaliteit het hele jaar door met een geïntegreerde verticale structuur in teelt en afzet", zegt Jordi Valle.

Grupo Autor besteedt niet alleen veel zorg en aandacht aan de teelt, maar ook aan de marketing. Het brengt de watermeloenen op de markt onder het merk Sandía Foodie. Het bedrijf biedt twee varianten, Sandía Foodie Black, de zoetste, en Sandía Foodie White, de knapperigste. "Op deze manier verbreden we ons aanbod en voldoen we aan de behoeften van een steeds veeleisender wordende markt", zegt hij.

Over een paar weken start het Spaanse watermeloenenseizoen in Almería, dat volgens Jordi dit jaar iets eerder begint. "Vanaf de derde week van april kunnen we starten in Almería met een behoorlijk aanbod. In tegenstelling tot vorig jaar, toen de kwaliteit en de volumes achterbleven door de slechte weersomstandigheden, ziet het er dit jaar voorlopig goed uit."

Voor meer informatie:
Jordi Valle
Melón de Autor
Calle Paseo del Progreso, 34
Olesa de Monserrat (Barcelona) - Spanje
Mob: +34 643 138 870
info@melondeautor.es
www.melondeautor.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.