Druiventelers in India zwaar getroffen door ongebruikelijke regen- en hagelbuien

Eén van de gebieden in India waar druiven worden geteeld, Nashik, is getroffen door regen- en hagelbuien, met veel schade tot gevolg. Volgens Samir Singh, zakelijk promotor van de Indiase druivenexporteur Mersel Foods, kwam de regen op het meest ongelukkige moment: "De ongebruikelijke regens en hagelbuien hebben de druivenoogst in de hele druivenstreek van Nashik zwaar beschadigd. De gewassen die klaar waren voor de oogst werden specifiek getroffen; boomgaarden waarvan de trossen met papier waren ingepakt, liepen meer schade op dan boomgaarden waarvan de trossen open waren. Gescheurde druiven is het grootste probleem. Aangezien de regens kwamen tijdens het hoogtepunt van het seizoen, was de schade massaal en wijdverspreid. Bij ongeveer 30% van de telers van de groep van ons bedrijf is de oogst zodanig aangetast dat deze niet kan worden uitgevoerd."

Singh zegt dat hij verwacht dat de totale Indiase druivenexport  slechts met ongeveer 10% zal dalen ten opzichte van vorig jaar. "Aan het begin van het seizoen waren zowel de telers als de exporteurs optimistisch over de kwaliteit en de hoeveelheid druiven die voor de export beschikbaar zou zijn. We verwachtten het volume van vorig seizoen ruimschoots te overtreffen. Nu het seizoen een paar weken te laat is begonnen, denken we, gezien het huidige scenario, dat de export ongeveer 10% lager zal liggen dan vorig jaar."

Regenval buiten het seizoen is niets nieuws voor de Indiase druiventelers, en Singh gelooft dan ook dat er op lange termijn geen gevolgen zullen zijn voor de hele sector: "De telers zijn aan dergelijke gebeurtenissen gewend. Ongeplande regens komen in India elk jaar in meer of mindere mate voor. Sommige telers hebben de pech erdoor getroffen te worden. De Indiase druivensector is echter robuust, en op lange termijn zullen er geen gevolgen zijn voor de druivensector. De financiële steun van de regering, om de verliezen als gevolg van een natuurramp in India te dekken, is meestal onbeduidend. De meeste lasten zullen helaas op de schouders van de telers zelf terechtkomen."

Om er zeker van te zijn dat de druivenexporteur de kwaliteit van zijn druivenexport behoudt, zal hij extra voorzichtig moeten zijn bij de selectie van het product: "Ons bedrijf is nu uiterst zorgvuldig bij het plukken uit de boomgaarden voor de oogst. Dankzij ons bekwame en ervaren team van kwaliteitsinspecteurs, die microscopisch kunnen zien waar de druiven kunnen barsten, blijven wij de in de regio beschikbare kwaliteitsdruiven identificeren en oogsten. Wij zullen onze verpakkingsactiviteiten voortzetten tot het einde van het seizoen. De Europese markt zal de belangrijkste bestemming van ons fruit zijn. De beschikbaarheid van druiven op de Europese markt zal in de tweede helft van april en mei onvoldoende zijn, waardoor de prijzen zullen stijgen," besluit Singh.

Voor meer informatie:
Samir Singh
Mersel Foods Pvt. Ltd.
Tel: +371 29516075
samir@unisel.lv
www.merselfoods.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.