Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spotprijs bananen $7,41, Ecuadoraanse telers ontvangen $6,50

De spotprijs van bananen zit in de lift. Het internationale gemiddelde komt momenteel uit op $ 7,41 en heeft al op $ 10 per karton gestaan. Maar de prijs die Ecuadoraanse telers krijgen, de garantieprijs, bedraagt veel minder, namelijk $ 6,50, zo stelt Aebe, de vereniging van bananenexporteurs van Ecuador.

De vereniging schat dat 60% van de onafhankelijke telers de bananen zonder contract verkoopt. Ze vraagt de bevoegde instanties om de overeenkomsten te publiceren en het aandeel van de contracten bekend te maken. Ze raamt de export die niet onder de overeenkomst valt op 2,5 miljoen kartons.

In de eerste twee maanden van het jaar werden 62,99 miljoen kartons bananen verscheept, slechts 0,26% minder dan in dezelfde periode van 2022. Toch is de toekomst van de sector onzeker door de weersinvloeden. Aebe heeft nog geen rapport over de gevolgen van de overstromingen, maar het ministerie van Landbouw heeft al bekendgemaakt dat tot vrijdag 24 maart 180 hectare bananenteelt is getroffen, goed voor 1,26% van het totale areaal.

Bron: expreso.ec

Publicatiedatum: