Run op gratis tomaten in Bergen op Zoom

Tholen - "Wie verlost ons van 13 duizend kilo rode rakkers?" De boodschap dat mensen gratis tomaten kunnen afhalen, zorgt voor veel drukte op een industrieterrein in Bergen op Zoom. De tomaten zijn een overschot van verse trostomaten. Die werden vorig jaar ingevroren en sindsdien opgeslagen in een koelcontainer. 

De container moet zo snel mogelijk leeg. Honderden afhalers namen tassen, emmers, shoppers en dozen vol tomaten mee voor een soepje of een saus.


Met man en macht wordt gewerkt om de container leeg te halen

In september vorig jaar doneerde tomatenteler Van Adrichem Kwekerijen een overschot van 17 duizend kilo aan beroepsopleider Curio isk. “De teler wilde deze graag sponsoren zodat wij deze voor het goede doel konden inzetten”, vertelt George Stander van Curio isk, de internationale schakelklas voor jongeren met niet-Nederlandse achtergrond.


George Stander van Curio is blij dat de tomaten niet worden verspild

In samenwerking met Curio Wereldkantine werden liters tomatensoep en saus gemaakt voor het goede doel, maar lang niet voldoende om alle gedoneerde tomaten te verwerken. George: “We hebben echt ons best gedaan, maar het zijn er zoveel. Ook onze vriezers staan nu vol met soep en sausen.”

Nu het tomatenseizoen weer gaat beginnen heeft de teler de kisten weer nodig. “Dat betekende dat we noodgedwongen de tomaten moesten weggooien. Dan geven we ze liever gratis weg. Alles liever dan de prullenbak”, zo besluit Stander.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.