Avolution Lab, een nieuwe hub voor open innovatie omtrent avocado

Na een exponentiële groei in de afgelopen jaren, blijven de prognoses voor de wereldwijde avocadomarkt zeer positief. Er wordt zelfs verwacht dat avocado tegen het einde van dit decennium de meest verhandelde tropische fruitsoort ter wereld zal zijn, terwijl het ook een van de grote fruitcategorieën met de hoogste eenheidswaarde zal blijven.

Opvallend is echter het relatief beperkte assortiment aan bewerkte producten op basis van dit fruit, waarvan het succes steunt op de heilzame eigenschappen en waarvan het groeipotentieel, zoals Avolution Lab aantoont, nog steeds verbazingwekkend is.

"Avolution Lab is een wereldwijde open innovatiehub die alle spelers in de wereldwijde avocadoketen integreert, van telers, handelaren en chef-koks tot compostproducenten. Een machine die nieuwe oplossingen ontwikkelt met avocado als grondstof en duurzaamheid als doelstelling", zegt Enrique García, CEO van The Avocado Guys, het bedrijf dat de hub heeft gelanceerd in samenwerking met de Hogeschool voor Gastronomie van Sevilla en Connecta Iberoamérica.

Het Lab heeft al de steun van een dozijn organisaties, waaronder de Spaanse Vereniging van Tropisch Fruit of het gemeentebestuur van Morelia (hoofdstad van de Mexicaanse staat Michoacán, het grootste avocadoteeltgebied van het land), dat een intentieverklaring heeft ondertekend om mee te werken aan het initiatief.


Het team van Avolution Lab

Yohania De Armas, directeur van Conecta Iberoamérica, benadrukt dat Avolution Lab "een brug zal zijn tussen de teeltsector en de verwerkende sector die Sevilla tot een hypermoderne stad maakt".

Volgens Antonella Ruggiero, uitvoerend directeur van het Lab, vinden partners, leden en deelnemers "in onze ruimte het talent, het menselijk kapitaal, de kennis en de partnerschappen die nodig zijn om hun idee om te zetten in een winstgevend en duurzaam project".

Aan de Hogeschool, aan de oevers van de rivier de Guadalquivir, bevindt zich de werkruimte van Avolution Lab, waar het R&D-team werkt aan het ontwikkelen van producten die het gebruik van alle delen van avocado mogelijk maken: van de schil tot de pit. Het gaat om innovatieve oplossingen zoals gefermenteerde producten, likeuren, meel, kleurstoffen, ingelegde producten, compost of kunstmest. 

Iñaki Echeveste, directeur van de school, wijst erop dat innovatie op basis van kennis en het genereren van waarde altijd centraal hebben gestaan in de opleidingsplannen van de Hogeschool en dat ze daarom "sterk betrokken zijn bij dit project".

Fermín López, professor en chef-kok aan de Hogeschool: "Dankzij Avolution Lab hebben we nieuwe bereidingen ontdekt. Tot nu toe leek avocado alleen geschikt te zijn voor guacamole en weinig anders, maar op de dag van de opening van het laboratorium stelden we een menu samen met 20 zoete en hartige items met avocado als ingrediënt, vaak met een verschillende textuur. Zelfs in restaurants die uitsluitend gewijd zijn aan avocado is er die variatie niet."


Fermín López

"Het Avolution Lab-team werkt al aan het genereren van alle content in alle kanalen die nodig zijn om het project wereldwijd bekend te maken. Er worden zelfs al nieuwe allianties met internationale organisaties ondertekend. Er zijn veel manieren om te groeien, maar wij willen het samen doen", benadrukt Enrique.


Enrique García

The Avocado Guys, het bedrijf dat zijn schouders zet onder Avolution Lab, heeft al een lange weg afgelegd, waarbij het een unieke productlijn op basis van avocado heeft ontwikkeld met onder meer mayonaise, boter en cacaocrème, met steeds meer dan 50% vers fruit.

Na te hebben gewerkt aan de stabilisatie van de producten hebben ze bereikt dat de producten op basis van avocado, die vers 45 dagen houdbaar is, 540 dagen kunnen worden bewaard zonder kou en zonder enige vorm van conserveringsmiddelen, en waarbij het gehalte aan luteïne, vezels of – heel belangrijk – vitamine E behouden blijft.

"Het is een andere manier van avocado consumeren, waarmee we ook klasse II fruit benutten, toewerken naar zero waste en een alternatief bieden aan de consument om op een gemakkelijke manier te genieten van de eigenschappen van avocado."

"We rekenen op de Hogeschool voor Gastronomie van Sevilla om interessante nieuwe mogelijkheden te vinden, ter versterking van al het eerdere werk dat we al bij The Avocado Guys hadden gedaan. Want, het gezonde moet ook lekker zijn", besluit Enrique.

Voor meer informatie:
Avolution Lab
Tel: +34 639 88 35 71 (Spanje)
info@avolutionlab.com
https://avolutionlab.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.