Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tunesische fruittelers willen profiteren van grote vraag

Volgens Mohamed Sadok, CEO van CarthagoExpo, bereiden Tunesische fruittelers zich vol optimisme voor op de export in de zomer. Toch is er ook wat angst voor tegenslagen in de teelt mochten de weersomstandigheden nog roet in het eten gooien.

"De weersomstandigheden zijn momenteel gunstig om het zomerseizoen op gang te brengen, maar we vrezen nog steeds voor een tekort aan regen. Als het niet genoeg regent, heeft dat onmiddellijk gevolgen voor de kwaliteit. We duimen dus dat de natuur genereus mag zijn. Het is dé factor die zal bepalen of ons seizoen goed zal zijn of niet", aldus Mohamed. De teler zal naast wat groenten ook vijgen en cactusvijgen, watermeloenen, druiven, perziken, abrikozen, kersen en granaatappelen vermarkten.

In het kader van de wereldwijd teruglopende fruitopbrengsten zegt de teler dit jaar meer aanvragen te krijgen. "Momenteel doen we zaken met klanten in het Midden-Oosten, met name uit de VAE, Qatar en Oman. Europese kopers zoeken momenteel naar prijzen die op dit moment niet beschikbaar zijn. We krijgen ook verzoeken uit het Verre Oosten, zoals Singapore en Hong Kong, maar het is een markt die we nog steeds aan het ontwikkelen zijn. We moeten ons nog aanpassen aan de procedures." 

Volgens Mohamed zouden Tunesische telers kunnen profiteren van de toegenomen vraag naar fruit, mits zij niet door droogte worden getroffen. "Tot nu toe zijn we vrij gespaard gebleven, terwijl landen in de regio zoals Marokko en Spanje hard te lijden hebben onder slecht weer en een algemene daling van de productie. Als het nog genoeg regent, moeten we kunnen profiteren van de grote vraag naar fruit."

Voor meer informatie:
Mohamed Sadok
CarthagoExpo
Tel: +216 21 143 905 (Tunesië)
carthagoexpo@gmail.com

Publicatiedatum: