Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sterke vraag naar Tunesische perziken en abrikozen

Volgens Mohamed Akermi, CEO van Tunileaf, verwachten Tunesische perzik- en abrikozentelers dit jaar een goed seizoen dankzij de sterke vraag, goede weersomstandigheden en een hogere productiviteit.

"We bereiden ons al voor om de eerste ladingen van het seizoen te verzenden. We hebben bij Tunileaf onze perziken- en abrikozenvolumes verviervoudigd in vergelijking met vorig jaar door het areaal te vergroten en de teelt te verbeteren. Er zijn veel verbeteringen aangebracht in onze activiteiten", zegt Akermi.

Akermi verwacht dat Tunesië dit jaar zal profiteren van veranderingen op de wereldmarkt. "We exporteren meestal naar de Golfstaten, zoals Saoedi-Arabië, Oman, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. Deze landen absorberen in het algemeen grote volumes van de Tunesische tuinbouwproducten. Maar dit jaar richten we ons ook op andere markten, gezien de sterke vraag in Europa en het feit dat we de kwaliteit, de rassen en de maten hebben die geschikt zijn voor de Europese markt. We zijn van plan dit jaar perziken en abrikozen te exporteren naar Spanje, Duitsland en Frankrijk." 

Over de Europese vraag voegt Akermi toe: "We hebben momenteel ook andere producten waar in Europa vraag naar is, zoals tomaten en paprika's. Er zijn daarvoor aanvragen binnengekomen van kopers uit Duitsland en Nederland. Gezien de afname van de volumes Marokkaanse tomaten, wenden veel Europese kopers zich tot andere landen, waaronder Tunesië. Daardoor kunnen we onze positie op de markt versterken." 

Volgens Akermi is het weer in Tunesië momenteel goed en wordt de Tunesische tuinbouwsector gespaard. "De situatie is over het algemeen goed, maar verschilt toch van regio tot regio. Het centrum en het zuiden worden getroffen door droogte en een lage grondwaterspiegel. De overheid heeft er zelfs sommige waterverslindende gewassen verboden. In het noorden en westen daarentegen is de grondwaterspiegel intact en zijn de stuwmeerreserves hoog." 

Voor meer informatie:
Akermi Mohamed
TuniLeaf
Tel: +216 54559332
m.akermi@tunileaf.com

Publicatiedatum: