Een op de zes Belgische supermarkten dreigt te sluiten

Een op de zes Belgische supermarkten dreigt te sluiten
Een op de zes supermarkten in België kampt met structurele problemen en dreigt te worden gesloten, zo blijkt uit een nieuwe studie. Dit komt overeen met 16,2% van de markt, of ongeveer 576 winkels in totaal, volgens de studie, die werd uitgevoerd door vakblad Gondola en dataspecialist GraydonCreditsafe.
Bron: esmmagazine.com 

Spar Zwitserland opent supermarkt in de wijk Greencity in Zürich
De Spar Supermarkt aan de Spinnereiplatz, in de nieuwe 2000-watt Greencity-wijk in Zürich-Leimbach, zorgt niet alleen voor lokale bevoorrading van de Greencity-bewoners, maar biedt ook een verscheidenheid aan levensmiddelen voor de gemeenschap. Uitgebreide koeling is nodig voor het rijke assortiment van seizoensproducten zoals groenten en fruit, kaas, zuivelproducten en vlees.
Bron: spar-international.com 

VK: Waitrose haakt af bij gesprekken over belang in Planet Organic
Waitrose, de duurdere supermarktketen, heeft geheime besprekingen afgebroken over een deal waarbij het een belang zou nemen in Planet Organic, de kleinere concurrerende supermarktketen. Sky News heeft vernomen dat Waitrose, onderdeel van het in moeilijkheden verkerende John Lewis Partnership, eind vorige week de besprekingen over een overeenkomst heeft afgebroken.
Bron: news.sky.com 

België: Colruyt Edegem gaat open op woensdag 29 maart
Op woensdag 29 maart 2023 opent een gloednieuwe Colruyt Laagste Prijzen-winkel haar deuren aan de Hovestraat in Edegem. Store manager Gerrit Van Leekwijck: "De nieuwe winkel beschikt over een uitgebreide versmarkt met een nog grotere keuze aan producten zoals groenten en fruit, salades, kaas en kant-en-klare maaltijden."
Bron: press.colruytgroup.com 

Spaanse regering ontmoet supermarkten en telers vanwege hoge voedselprijzen
De Spaanse regering zal bijeenkomen met retailers en telers om de hardnekkige inflatie van de voedselprijzen aan te pakken, aldus minister van Economie Nadia Calvino. De regering, bedrijfsverenigingen die supermarkten zoals Mercadona en Carrefour vertegenwoordigen en landbouw- en voedselbewerkingsgroepen zullen de veranderende prijzen en marges bespreken om te bepalen wanneer de consumenten waarschijnlijk de gevolgen zullen voelen van de overheidssteun aan de sector, zoals directe en indirecte subsidies voor energie en meststoffen, vertelde Calvino op een persconferentie.
Bron: reuters.com 

Een zeer Brits Pasen: Morrisons klanten kunnen een Brits diner voor zes personen voor minder dan € 4,54 per persoon kopen
Alle onderdelen van de maaltijd zijn Brits en klanten kunnen een malse lamsbout, pastinaak, wortelen, savooiekool, aardappelen, muntsaus en een cheesecake (de cheesecake bevat Siciliaanse citroen, al het andere, inclusief de room, is Brits) als dessert krijgen voor slechts € 27,05. Dat betekent dat het hele menu goed is voor zes personen en minder dan € 4,54 per persoon kost.
Bron: morrisons-corporate.com 

Drie bieders staan in de rij voor Minipreço-winkels in Portugal
Retailers Sonae, Lidl en Aldi zijn mogelijk geïnteresseerd in de aankoop van 463 Minipreço-supermarkten in Portugal. De keten is eigendom van de Spaanse DIA Group.
Bron: esmmagazine.com 

Britse Asda biedt aan 13 tankstations te verkopen om Co-opdeal veilig te stellen
De Britse supermarktgroep Asda heeft aangeboden 13 tankstations met bijbehorende supermarkten te verkopen om toestemming te krijgen voor de deal van € 694 mln met The Co-operative Group.
Bron: reuters.com 

Issa Brothers van Asda plannen overname van Subway voor € 9 mld
De miljardair-eigenaars van Asda plannen naar verluidt een overname van de fastfoodgigant Subway ter waarde van € 9 mld. De Issa Broers zouden geïnteresseerd zijn in de restaurant-keten, die in sommige tankstations van de EG Group actief is, meldt The Sun.
Bron: retailgazette.co.uk 

Portugal: Continente bestrijdt voedselverspilling met nieuwe appelciderazijn
De Portugese retailer Continente heeft een nieuwe SKU appelciderazijn van eigen merk op de markt gebracht, gemaakt van appelen die niet aan de traditionele esthetische normen voldoen. De eerste partij leverde 30.000 liter azijn op en heeft geholpen om de verspilling van 50 ton appelen tegen te gaan.
Bron: esmmagazine.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.