Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rouxan Jansen van Rensburg - Core Fruit

"Vroege avocadomarkt in Europa compleet tegenovergesteld aan vorig jaar"

Core Fruit, de avocado-exporteur van avocadoteler ZZ2, exporteert sinds enkele weken vroege Hass (Maluma) en greenskin avocado's naar een Europese markt die een heel ander beeld laat zien dan vorig jaar: het avocado-aanbod uit Spanje en Israël liep eerder dit jaar terug waardoor er een groot gat ontstond in de vroege weken van het seizoen.

"Gewoonlijk is er een gunstige markt voor de maanden maart/april. Wij doen er alles aan om zo vroeg mogelijk op de markt te komen om de grote Peruaanse aanvoer te vermijden, als het weer het toelaat," zegt Rouxan Jansen van Rensburg van Core Fruit.

Sterke markt voor greenskin
Met de aanzienlijke daling van het volume aan greenskin in Israël heeft de markt voor groene avocado's een zeer goede start gehad. Nu er meer volume op de markt komt, zijn de prijzen de laatste 10-14 dagen gedaald, maar nog steeds beter dan vorig jaar in dezelfde periode.

Hij merkt op dat de exportprijzen voor avocado's met groene schil zelden op hetzelfde niveau liggen als de Hass prijzen - in tegenstelling tot de thuismarkt, waar Fuerte avocado's nog steeds de voorkeur genieten van de lokale consumenten.

"De logistiek was een uitdaging, vooral omdat de haven de laatste weken door wind werd geteisterd, wat een enorme achterstand veroorzaakte. De laatste week waren er positieve signalen en we hopen dat het beter zal gaan."

Voor meer informatie:
Rouxan Jansen van Rensburg
Core Fruit
Tel: +27 21 863 6300
rouxan@corefruit.com 
www.corefruit.com

Publicatiedatum: