"Walnotenseizoen loopt op zijn einde, consumptie vertraagt"

"Nu het einde van het Portugese walnotenseizoen nadert, vertraagt de vraag," zegt Sebastião Lorena, hoofd verkoop en marketing bij de Portugese walnotenexporteur Nogam. "Het walnotenseizoen is zoals verwacht verlopen. De consumptie neemt nu af, de prijzen dalen en het is wachten op de nieuwe oogst. De verkoop op de binnenlandse markt zal naar verwachting doorgaan tot Pasen, maar de markt heeft zijn dynamiek verloren." 

Zowel het betreden van nieuwe markten als het versterken van de aanwezigheid op bestaande markten was volgens Lorena belangrijk dit jaar. Hij hoopt dat ze nu kunnen voortbouwen op wat ze dit seizoen hebben bereikt. "In 2023 hebben we een relatie opgebouwd met de markten die in de laatste maanden van 2022 zijn geopend. Met de toename van de teelt is het belangrijk om te zoeken naar nieuwe mogelijkheden, maar elk land waardeert hetzelfde product op een andere manier. Deze inspanning dient ook met het oog op de oogst van volgend seizoen." 

De Verenigde Staten zetten de walnotenprijzen dit jaar flink onder druk door grote volumes en mindere kwaliteit. En nu Chili de markt betreedt met een nieuwe oogst, dalen de prijzen voor de voorraden van Portugal. "De prijsdruk vanuit de VS door het gebrek aan kwaliteit en een overschot aan voorraden leidden tot dalende prijzen op de markt. De Amerikaanse overheid kocht daarom product op om de voorraad en de prijzen te stabiliseren. Ondanks alle geleverde inspanningen zijn de prijzen nog steeds erg laag. Nu het Chileense seizoen op gang komt, zullen de prijzen voor de oude oogst en de vraag naar onze producten naar verwachting dalen." 

Voor meer informatie:
Sebastião Lorena
Nogam
Tel: +351 266 096 401 (Portugal)
Mob: +351 917 335 453
Sebastiao.lorena@nogam.pt    
www.nogam.pt 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.