Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Advanced.farm

Amerikaans robotbedrijf richt zich op aardbeien

Na de succesvolle ontwikkeling van een robotoogstmachine voor aardbeien zijn de mede-oprichter van advanced.farm, Kyle Cobb, en zijn team al op zoek naar andere gewassen die van dit soort automatisering zouden kunnen profiteren.

Cobb: "In de loop der tijden is elk stuk groenten en fruit dat in de supermarkt wordt aangeboden, met de hand geplukt. Nu we over veel technologie beschikken om oplossingen te ontwikkelen voor de oogst van groenten en fruit, zien we een markt van ongeveer € 36 mld alleen al voor het oogsten van boomfruit en aardbeien over de hele wereld."

Cobb voegde eraan toe dat de sector van de boomgewassen de meeste belangstelling en het grootste potentieel heeft. "We beginnen te zien hoe telers hun boomgaarden aanpassen om beter voorbereid te zijn op automatisering en robotisering en daarom zijn we  enthousiast over het werk in de appelsector en in ander boomfruit. We zien een enorme verschuiving naar de boomgaard die automatisering bevordert. De grootste kans in de tuinbouw op dit moment is de oogst van groenten en fruit. Ik denk dat wij de leiders zijn op dat gebied."

Bron: aginfo.net

Publicatiedatum: