Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
5 en 6 april

Consumentenverpakkingen centraal bij Packaging Innovations

Volgende week op woensdag 5 en donderdag 6 april staan Brabanthallen in het teken van specifiek consumentenverpakkingen (Packaging Innovations), maar ook de technologie achter de verpakkingen (Empack). Met 270 deelnemers in zijn totaliteit, twee kennistheaters, een business terras met kickstarts en product pitches, is de vraag; hoe kun je je hierop voorbereiden? De belangrijkste pijlers voor Packaging Innovations zet Easy Fairs op rijtje.

Inspirerende vraagstukken en expertsessies
Er wordt ingegaan op het tegengaan van voedselverspilling met verpakkingen, verpakkingsontwerp met een doel, trends & ontwikkelingen in verpakkingen en het duurzaam denken; minimalisatie en optimalisatie van de verpakking. De rode draad in het programma is duurzaamheid. Het creëren van een sustainable denkproces, zo meldt de organisator.

In eerdere communicatie vielen o.a. de namen van Picnic, Philips, Zwerfinator, Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, KIDV en Unravel Research al. Inspiratiesessies vanuit brand-expertise, de overheid (regelgeving), design en neuromarketing volgen elkaar in rap tempo op. "De interactiviteit wordt veelal op de donderdag opgezocht. FONK, in de persoon van Nicolette Hulsebos, host een tweetal paneldiscussies waarbij ingegaan wordt op trends in packaging design én duurzaam en kwalitatief verpakken. Gesprekspartners als Brum gaat hierbij in op talent-issues, Eshuis op de recyclecheck en Flex op gedragsveranderingen die tot stand gebracht worden via design."

Duurzaamheidssymposium: fossielvrij en tree-free verpakken
In het donderdagmiddagprogramma host Green Serendipity een greennovation symposium waarin een zestal startups duurzame innovaties pitchen op basis van materialen en passend zijn binnen de circulaire economie. Moderator Caroli Buitenhuis geeft het woord aan (in volgorde) Paperwise, Schut papier, Brauzz, GS Companies, Flestic en Happy Cups. Het symposium wordt afgetrapt met een 30-minuten durende sessie van Caroli Buitenhuis omtrent innovatieve biobased verpakkingen.

Het reuse & refill paviljoen in samenwerking met Planet Reuse
De rode draad in het programma komt ook terug op de beursvloer zelf. "Het produceren van duurzame materialen met een langere gebruiksduur is in the end beter voor het milieu. Waarom zou je kiezen voor wegwerp materiaal, terwijl je ook voor een materiaal kan kiezen die meerdere malen meegaat en waarbij de kwaliteit blijft gewaarborgd? En wat doet dat met de kostprijs van je verpakking? Het paviljoen dient als startpunt om geïnspireerd te raken hoe hergebruik van verpakkingen ook voor jou toepasbaar gemaakt kan worden. Partijen als Circulware, YoYo Boost Reuse, Planet Reuse en Hobart Nederland geven hier antwoord op jouw hergebruik-vraagstukken. En mocht men op zoek zijn naar een spelelement gericht op recycling? Dan kan er achter de knoppen worden gestaan bij een van de twee E-waste arcades."

Workshop area borduurt verder op recycling middels vouwkarton
Verder verzorgt  Vouwkarton Platform twee dagen lang een aantal workshops, in samenwerking met enkele leden en relaties zoals Pro Carton, Folding Boxboard Eerbeek, IPP Packaging Materials en Grafische Groep Matthys. Tijdens deze 5-tal workshops op beide dagen kom je meer te weten over de mogelijkheden die vouwkarton te bieden heeft en hoe dit ook tot een WOW effect kan leiden bij jouw verpakking.

Packaging Innovations is op 5 en 6 april 2023 te bezoeken in de Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch. Gratis registreren is nu mogelijk via www.packaging-innovations.nl.

Voor meer informatie:
Easyfairs Nederland
+31 (0)183 680 680
www.empack.nl/packaging-innovations-2023/  

Publicatiedatum: