Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Elena Rogojnikova, The Greenery:

"Beuaregard, Bellevue, en Covington jaarrond verkrijgbaar"

The Greenery importeert zoete aardappelrassen Beuaregard, Bellevue, én Covington uit Amerika en Egypte. Deze rassen zijn allemaal jaarrond beschikbaar in de maten M (6 kg en 18 kg), L1 en L2 (6 kg) en XL (6 kg en 18 kg).

“We leveren deze aan binnen- en buitenlandse retailklanten, en tradeklanten”, vertelt Elena Rogojnikova, Senior inkoper, The Greenery. De leveranciers uit Amerika en Egypte zijn sociaal gecertificeerd. “Dat is een eis die we stellen aan de partijen waar we inkopen. De leveranciers hebben GlobalGAP- en GRASP-certificaten. Daarnaast vindt er bij deze leverancier uit Egypte periodiek een SMETA-audit plaats. Ook houdt deze leverancier zich actief bezig met watermanagement vanwege zijn locatie in een waterrisicogebied.

Trend: sweet potato fries
"De laatste jaren is de zoete aardappel aan haar opmars bezig en dat komt door het trendy gerecht: sweet potato fries. Menig horecaketen heeft dit zoete en knapperige gerecht als snack op de kaart staan. Maar ook bij de consument thuis staat dit gerecht steeds vaker op het menu. Supermarkten spelen hier slim op in door gesneden zoete aardappelfrietjes aan te bieden. Zelf maken – helemaal in tijden van inflatie - is een stuk voordeliger!"

Een gezonde keuze
Hoewel van zoete aardappels wordt gedacht dat hij veel gezonder is dan gewone aardappel, is dat niet helemaal waar. Beide knollen worden vanwege hun voedingswaarde gezien als koolhydraatbronnen en niet als groenten. Volgens het Voedingscentrum zijn zowel zoete als gewone aardappels een gezonde keuze, mits je ze bereidt met een kleine hoeveelheid gezond vet en zonder (teveel) zout. 

Voor meer informatie:
Elena Rogojnikova
The Greenery
Mob: 06 52 64 76 00
e.rogojnikova@thegreenery.com 

Publicatiedatum: