Peruaanse asperge-export per vliegtuig +24%

In januari exporteerde Peru 8.686 ton goederen per vliegtuig, 1,1% meer dan in dezelfde maand van 2022. Groenten en fruit vertegenwoordigden het leeuwendeel, zo blijkt uit gegevens van ComexPerú, de Peruaanse dienst voor buitenlandse handel.

Met 4.166 ton waren verse en gekoelde asperges het belangrijkste product dat Peru in januari 2023 per vliegtuig exporteerde. Die categorie was goed voor 48% van de export per vliegtuig en die hoeveelheid betekende ook een stijging van 24,1% ten opzichte van januari 2022.

Op de tweede plaats kwamen verse en gedroogde mango's met een export van 2.542 ton (29,3% van het totaal). Mango moest evenwel een krimp van 10,3% toestaan in vergelijking met januari 2022.

Op drie stonden verse blauwe bessen met 192 ton, een jaar-op-jaar stijging van 32,1%.

Frío Aéreo verwacht dat mango asperge van de eerste plaats zal verdringen en dat ook dragonfruit dit jaar voor het eerst per vliegtuig zal worden geëxporteerd.

Bron: agraria.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.