Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Freskbana S.A.

Ecuadoriaanse bananenexporteur ziet omzet 68% stijgen

"We hebben een uitzonderlijke omzetgroei van 68% in de eerste twee maanden van 2023. We zijn van plan onze activiteiten uit te breiden, en we zijn bezig met een lopend proces van implementatie van het ISO 9001:2015 kwaliteitsmanagementsysteem," stelt Gaetano Leone, CEO van Freskbana, een in Guayaquil gevestigde bananenexporteur.

In januari en februari van 2023 heeft Freskbana een omzetgroei van 68% gezien ten opzichte van dezelfde periode in 2022, waarbij wekelijks meer dan 140.000 kartons met bananen werden geëxporteerd. "Deze prestatie is een bewijs van de inzet van het bedrijf voor kwaliteit en zijn klanten. We zijn verheugd over de opmerkelijke groei van onze afzet. Ons team heeft onvermoeibaar gewerkt om onze klanten wereldwijd de beste kwaliteit en service te bieden. We zijn dankbaar voor hun vertrouwen en loyaliteit en we zullen uitstekende kwaliteit blijven leveren," zegt Leone.

Freskbana zal haar activiteiten dit jaar uitbreiden naar de Ecuadoriaanse regio Machala, bekend als de "bananenhoofdstad van de wereld". "Het bedrijf zal in dit gebied een opslagstation en logistiek centrum openen om zijn verzendcapaciteit verder te verbeteren en zijn positie op de markt te versterken. Wij zijn toekomstgericht en willen ons bedrijf duurzaam uitbreiden. We geloven dat Machala voor ons een uitstekende locatie is om onze activiteiten te ontwikkelen en we kijken ernaar uit om bij te dragen aan de groei in de regio," aldus Leone.

Deze investering van het bedrijf komt net na de recente aardbeving die het land heeft getroffen en na zware regenval en overstromingen die de teelt hebben vertraagd. Het bedrijf kijkt echter uit naar warmer weer dat zal leiden tot meer opbrengt en export. Hun belangrijkste exportmarkten zijn Noord-Europa en de Balkan. Ze verkopen ongeveer 80 containers bananen per week aan 15 verschillende markten in Europa, Azië, het Midden-Oosten en Afrika.

Leone zegt dat Freskbana bezig is met de implementatie van het ISO 9001:2015 kwaliteitsmanagementsysteem. "De certificering is een kritische stap in het streven van het bedrijf naar uitmuntendheid in kwaliteitsbeheer en klanttevredenheid. Het systeem zal het bedrijf helpen zijn processen te stroomlijnen, de efficiëntie te verbeteren en een consistente kwaliteit van zijn producten en diensten te waarborgen. We zijn toegewijd om onze klanten te voorzien van de hoogste kwaliteit bananen op de markt," zei Leone. "De ISO 9001:2015-certificering is een bewijs van ons streven naar kwaliteit en we zijn enthousiast om het dit jaar te implementeren," besluit Leone.

Voor meer informatie:
Gaetano Leone
Freskbana S.A.
+59 3994 047725
g.leone@freskbana.com 
www.freskbana.com 

Publicatiedatum: