Eerste Mexicaanse zending mamey naar Europa

Julio Cesar Magaiia Navarrete, manager van Huertas Magalia, verklaarde dat een eerste exportzending van mamey naar Parijs, Frankrijk, is verzonden. Het bedrijf dat hiervoor verantwoordelijk is, is gevestigd in de gemeente Akil, in het zuiden van de staat, tussen Oxkutzcab en Tekax.

Navarrete: "In Mexico zijn er verschillende staten die mamey telen, waarbij Yucatan het belangrijkste teeltgebied van de hele republiek is vanwege de hoeveelheid en de kwaliteit van de vruchten. Het teeltgebied ligt in het zuiden van de staat."

De eerste zending van Huertas Magalia naar Parijs bestond uit een proefpallet van 576 kilogram om de logistiek, de tarieven, de regelgeving en andere zaken die voor een bedrijf van dit type noodzakelijk zijn, op elkaar af te stemmen. Daarna, vervolgde hij, zullen de zendingen eenmaal per week plaatsvinden, afhankelijk van wat er voortvloeit uit de aanpassingen voor verpakkingsvormen, zoals andere kartons en meer.

Bron: theyucatantimes.com

Foto bron: Wikipedia.com

 
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.