Boerderijwinkels aanzienlijk goedkoper dan supermarkten

Uit een recent onderzoek van Farmers' Markets New Zealand is gebleken dat het kopen van verse groenten en fruit rechtstreeks van de teler of producent aanzienlijk goedkoper is dan het kopen van hetzelfde mandje in de supermarkt. Er wordt tot 18% bespaard door in boerderijwinkels te kopen, en een nog groter percentage wanneer groenten en fruit afzonderlijk worden bekeken. Op de Southern Farmers Market in Invercargill kwam dat neer op een besparing van 50 dollar door in de boerderijwinkel te winkelen.

Het onderzoek komt op een moment dat de prijzen van supermarkten opnieuw worden onderzocht op betaalbaarheid en billijkheid. Uit het onderzoek van 2022 van de Commerce Commission naar de retail blijkt dat er sprake is van aanhoudend hoge prijzen, hoge winsten en niet-concurrerend gedrag. In een recent artikel werden ook lokale groenteboxen vergeleken en werd vastgesteld dat zelfs biologisch geteelde producten goedkoper waren dan de huidige supermarktprijzen.

Bron: scoop.co.nz


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.