Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Poolse tomatenseizoen maand te laat begonnen

Het afzetseizoen van tomaten is deze week begonnen op de Poolse groothandelsmarkt, weliswaar met een maand vertraging, melden projectanalisten van EastFruit onder verwijzing naar de website van Fresh-market.

De eerste partijen Poolse kastomaten kwamen vorig jaar op 20 februari op de markt en de prijs begon vanaf 20 PLN/kg (€4,26/kg). Dit seizoen kwamen de eerste partijen rode tomaten uit lokale kassencomplexen pas vorige week op de markt, en de prijs bedroeg 25 PLN/kg (5,32 €/kg). Sinds 22 maart is de prijs van kastomaten gemiddeld met 13% gedaald, maar op jaarbasis zijn ze nu ongeveer 38% duurder dan een jaar geleden.

De enorme stijgingen van de teeltkosten van kasgroenten en de problemen met de toegang tot brandstof hebben geleid tot enorme vertragingen aan het begin van het teeltseizoen. Bovendien blijven de prijzen voor de meeste ingevoerde tomaten zeer hoog, wat ook te wijten is aan leveringsproblemen in de belangrijkste leverancierslanden, hoofdzakelijk in Spanje, maar ook in Turkije (dat de uitvoer van tomaten verbood, maar het verbod binnen enkele dagen ophief) en Marokko.

Voor meer informatie: east-fruit.com

Publicatiedatum: