Zespri raamt daling van 15 mln trays kiwi's

De Nieuw-Zeelandse kiwi-oogst van 2023 is officieel van start gegaan op 16 februari, wat in lijn ligt met vorig jaar. De eerste oogst werd geplukt in Pukehina, buiten Tauranga, en de komende maanden zullen overal in Nieuw-Zeeland meer kiwi's worden geplukt. Het eerste charterschip van het seizoen heeft deze week de haven van Tauranga verlaten.

"Dit seizoen verwachten we ongeveer 145 mln trays Green, SunGold en RubyRed kiwi's te leveren aan meer dan 50 landen," aldus Carol Ward van Zespri. "De lagere hoeveelheden die we dit seizoen verwachten, weerspiegelen enkele van de moeilijke weersomstandigheden die we in Nieuw-Zeeland hebben gezien, maar ze bieden onze sector een kans om zich te resetten zodat we ons kunnen concentreren op het leveren van fruit van constante kwaliteit aan onze klanten en consumenten dit seizoen en in de komende jaren wanneer we meer aanbod hebben."

Naar verwachting zal het seizoen 2023 een lager aanbod hebben dan de 160 mln trays van vorig jaar.

"Telers, verwerkers en Zespri zelf hebben allemaal een belangrijke rol te spelen in het versterken van onze praktijken om het best mogelijke fruit te behouden en we zien al belangrijk werk dat wordt verricht om onze praktijken te verbeteren via het kwaliteitsactieplan voor de sector. Onze focus ligt op een goede oogst in de komende maanden, zodat we Zespri kiwi's van constante goede kwaliteit kunnen leveren om te voldoen aan de groeiende vraag van onze wereldwijde consumenten."

Zespri blijft ook nauw samenwerken met NZKGI om de telers te steunen die getroffen zijn door de verwoestingen van cycloon Gabrielle. Terwijl de volledige impact nog wordt beoordeeld, heeft ongeveer 70% van het teeltgebied in Hawke's Bay en 25% in Gisborne matige tot aanzienlijke schade geleden, waarbij deze regio's verantwoordelijk zijn voor ongeveer 1,5% en 4% van de totale teelt in de sector.

Voor meer informatie:
Anna Cross
Zespri International Limited
+64 27 316 7777 
anna.cross@zespri.com
www.zespri.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.