Schotse aardappeltelers op hulpmissie naar Oekraïne

Een groep Schotse aardappeltelers onderneemt een hulpmissie voor Oekraïne. Landbouwer Mark Laird uit Kirriemuir heeft jarenlang in Polen en Oekraïne gewerkt. Zijn Central Plains Group (CPG), van boeren die in Oekraïne actief zijn, is nu in het hele VK actief en breidt zijn oorspronkelijke ambitie om 100 voertuigen aan de Oekraïense gemeenschap te leveren, uit. Er zijn al 65 gebruikte voertuigen, allemaal met APK, geschonken.

Laird: "Ik heb sterke banden met Oekraïne en ik wil mijn steentje bijdragen om te helpen. Ik heb het gevoel dat de bevolking van Oekraïne dapper een stevige grens vormt tegen Rusland en dat hun oorlog er een is die ons allen aangaat. Het idee over pick-ups is vrij eenvoudig, aangezien deze voertuigen naar het front kunnen gaan, naar gebieden waar ze letterlijk levens zullen redden, en dat hebben ze al gedaan. Het grootste deel van het werk dat zij zullen doen is mensen uit het oosten van het land halen en zo mogelijk terugbrengen naar relatieve veiligheid in het westen."

Een eerste konvooi heeft voor meer dan £170.000 aan aardappelen, dekens en vitale voorwerpen zoals jerrycans met diesel, acculaders, kabelbinders, startkabels, drones, ventilatorriemen, reservebanden, spanbanden en winterjassen meegenomen.

Bron: dailyrecord.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.