Al grote vraag naar durian voordat oogst start

Met bijna 25 jaar ervaring in de voedings- en landbouwsector, trad Chris onlangs in dienst bij het Thaise Changtoon Trading Co als CEO en verantwoordelijke voor de export. Het bedrijf teelt en exporteert verschillende soorten exotisch fruit, waaronder durian, mangosteen en longan. Het werkt ook samen met andere telers in de omgeving om aan de grote vraag naar dit fruit te voldoen. 


Oogst en inspectie van durian 

Momenteel heeft het bedrijf van Chris orders voor de export van durian ontvangen uit China voor 100 containers en uit Hong Kong voor 20 containers. Ze verwachten de komende weken nog meer bestellingen binnen te krijgen.

De officiële startdatum voor de oogst van Monthong durian, het meest voorkomende ras in het oosten van Thailand, is 15 april. Het seizoen loopt van april tot en met juni. Het is al het vierde jaar dat het bedrijf durian exporteert en ze verwachten meer bestellingen dan ooit tevoren. "We richten ons op het leveren van hoogwaardige producten. Dat is belangrijk, want de Thaise teelt krijgt concurrentie van Vietnam en Laos. Ons team werkt hard om ervoor te zorgen dat het fruit aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoet." De belangrijkste durianrassen zijn Monthong, Kradumthong en Chanee. 

"Ondanks het veranderende klimaat is de teelt van durian winstgevender geworden voor telers. Ze hebben dan ook hun areaal uitgebreid. Maar de klimaatverandering leidt ook tot een lagere gemiddelde opbrengst door hevige regenval en onvoorspelbare weerpatronen. De laatste tijd hebben kleine stormen schade aan de boomgaarden veroorzaakt", zegt Chris.

Chinese consumenten hebben de afgelopen jaren een belangrijke markt voor durian gecreëerd. "Thaise exporteurs hebben het fruit uitgebreid gepromoot om aan de groeiende vraag te voldoen."

Half april markeert het begin van het durianseizoen in Oost-Thailand. Veel Chinese kopers bezoeken in deze weken boomgaarden en pakstations. Al met al is er veel opwinding voor het komende seizoen en het bedrijf van Chris is vastbesloten om kwalitatief hoogwaardige producten aan zijn klanten te leveren. 

Voor meer informatie:
Nattharinee Ruecha (Chris)  
Changtoon Trading Co., Ltd.
Tel: +66 86 844 8608 (Thailand)
chris.changtoon@gmail.com 
www.changtoontrading.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.