Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vanwege uitvoerverbod

Canadese pootaardappeltelers slepen federale regering voor de rechter

Aardappelboeren op Prince Edward Island dagen de federale regering voor de rechter vanwege het besluit om het vervoer van hun pootaardappelen te beperken. Zoals bekend werd in 2021 bij ministerieel besluit het vervoer van de bekendste exportproducten van het eiland, namelijk consumptie- en pootaardappelen, naar de VS stopgezet nadat op enkele velden op het eiland aardappelwrat was aangetroffen. De verscheping van consumptieaardappelen werd in april 2022 hervat nadat het Amerikaanse ministerie van Landbouw de landbouwbedrijven op de eilanden het groene licht had gegeven.

Pootaardappelen, die goed zijn voor ongeveer 10% van de jaarlijkse aardappelproductie van het eiland, mogen echter nog steeds niet naar de VS worden uitgevoerd in afwachting van het resultaat van een grondiger onderzoek door het USDA. Er gelden ook beperkingen voor de verkoop ervan aan Canadese provincies.

De aanvraag van de P.E.I. Potato Board roept de federale rechtbank op om de besluiten van de Canadian Food Inspection Agency (CFIA) en de federale minister van landbouw, die het verbod in 2021 hebben uitgevaardigd, te vernietigen.

Bron: atlantic.ctvnews.ca

Fotobron: Dreamstime.com

Publicatiedatum: