Groei Franse blauwe bessensector zet door

Vorig jaar bleef het areaal blauwe bessen in Frankrijk groeien in een matig tempo van 6%. Hoewel deze groei nog steeds gering is in vergelijking met andere gewassen, is hij ongebruikelijk in de afnemende Franse tuinbouw en trekt hij nieuwe telers aan. Sinds 2017 is de consumptie verzesvoudigd in volume en vervijfvoudigd in waarde. Volgens studies worden blauwe bessen vooral geconsumeerd tussen april en augustus. 64% van de blauwe bessen wordt in deze periode gekocht, met een piekseizoen in mei.

2022 begon met een zware vorstperiode in het voorjaar, waarbij de schade gelukkig minder ernstig was dan het jaar ervoor. Een uitzonderlijk warme zomer zorgde voor een oogst van uitstekende kwaliteit. Van half juni tot half juli was er een overaanbod op de markt en werd het al snel moeilijk om bevredigende prijzen te handhaven. Dit alles bracht sommige telers ertoe te kiezen voor het late seizoen, met Rabbiteye blueberry-rassen, zoals de in Nieuw-Zeeland inheemse variëteit Centrablue.

Bron: blueberriesconsulting.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.