Marcel van Rooijen, Trofi:

"Mango-export vanuit Peruaanse Casma-gebied gaat deze week zwaar onderuit"

Tholen - De mangomarkt komt volgens Marcel van Rooijen van Trofi uit Den Hoorn goed in beweging. "In Peru is de productie nu naar het Casma gebied verplaatst waar dit jaar heel weinig en veel kleine maten vandaan komen. De verkoopprijzen zijn ten opzichte van afgelopen jaar nog steeds 20% lager. Ik verwacht dat die prijzen de komende weken sterk omhoog zullen gaan door de tekorten die gaan ontstaan."

"De export vanuit Casma gaat deze week zwaar onderuit en zal van geen betekenis meer zijn. Brazilië stapt op tijd in en is de komende vijf weken op de markt met mooie aankomsten van Keitt en Palmer-mango's, zodat er een mooie brug is tot aan het Ivoriaanse seizoen. De eerste aankomsten vanuit Brazilië zijn van uitzonderlijk goede kwaliteit", aldus Marcel.

"In Ivoorkust zal de oogst eind week 14 beginnen. Wij verwachten dat de eerste échte volumes pas ergens rond week 17 zullen arriveren op de markt."

Voor meer informatie:
Marcel van Rooijen
Trofi
Harnaschdreef 10
2635 BT Den Hoorn
T:+31 (0)180 330825
marcel_van_rooijen@trofi.nl  
www.trofi.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.