Marcel van der Pluijm, Feeling Fresh:

"Niche-producten als Radicchio Rosso liften mooi op de zending mee"

Tholen - Afgelopen week verstuurde Feeling Fresh de eerste pallets rode paprika's naar de Noord-Amerikaanse klanten. Toch zal het volgens Marcel van der Pluijm nog even duren voordat de grotere volumes geëxporteerd gaan worden. "Daarvoor liggen onze paprika's nu nog op een te hoog niveau. Bovendien is Mexico volop aan de markt en dat geldt ook voor de Canadese telers, waardoor de prijzen op de lokale markt in Noord-Amerika en Canada te laag zijn om te concurreren met het Hollandse product."

Overigens is dat geen nieuws, aldus de exporteur. "Februari en maart zijn voor ons altijd rustige maanden. In het voorjaar gaat de export pas echt losbarsten en daarvoor staan de seinen op groen. De luchtvrachttarieven zijn nog steeds dalend. Die trend is een half jaar geleden ingezet en gaat nog steeds door. De passagiersmarkt is erg goed en die ruimte onderin het vliegtuig kan perfect worden opgevuld met groenten. Voor ons als exporteurs is dat gunstig. Ook de dollarkoers is nog altijd goed. Die is weliswaar 10% zwakker ten opzichte van een aantal maanden terug, maar is voor de export nog altijd gunstig", vervolgt Marcel.

Naast de paprika's exporteert Feeling Fresh momenteel ook meer exclusieve producten naar haar overzeese klanten, zoals bijvoorbeeld Hollandse asperges en Italiaanse Radicchio Rosso. "Dat zijn natuurlijk bij lange na niet de aantallen waarin we bijvoorbeeld paprika's versturen, maar het is wel een leuk artikel voor de Noord-Amerikaanse groothandel- en foodserviceklanten om zich mee te onderscheiden en het lift mooi op de zending mee. De Noord-Amerikaanse markt is allang niet meer een paprikamarkt bij uitstek.”

Voor meer informatie:
Marcel van der Pluijm
Feeling Fresh
Mob: (+31) 653372891
marcel@feelingfresh.nl   
www.feelingfresh.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.