Ambassadeur chef-kok Niven Kunz ontvangt eerste BoereGoed kasasperges

Afgelopen woensdag 22 maart zijn de eerste BoereGoed kasasperges officieel overhandigd aan Niven Kunz, de Nederlandse chef-kok die in twee verschillende restaurants een Michelinster toegekend kreeg voor zijn werk als kok. De kasasperges werden overhandigd om aandacht te vestigen op de opening van het BoereGoed oogstseizoen.  

Kasasperges
Het 'witte goud' werd de afgelopen 25 jaar op verschillende plaatsen in het Westland en in Midden-Delfland geteeld. BoereGoed teelde zelf ook in een aparte kas asperges. Nu wordt er alleen nog op kleine schaal geteeld in de Buurtkas in Naaldwijk. BoereGoed werkt wel al jaren samen met Van Beek in Terheijden (Noord-Brabant) die de meeste kasasperges zal leveren.

Niven Kunz
Niven Kunz is een Nederlandse chef-kok die in twee verschillende restaurants een Michelinster toegekend kreeg. Eerst -op 24 jarige leeftijd- in ’t Raethuys in Wateringen. Daarna direct na de opening van zijn eigen restaurant Niven in Rijswijk, in 2010. Niven is tevens een van de medeoprichters van Dutch Cuisine. 

Buurtkas
De BoereGoed Buurtkas aan de Baakwoning heeft specifiek tot doel het faciliteren van werkervaringsplekken voor mensen die door gedrags- of sociale beperkingen een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Deze mensen worden begeleid door vrijwilligers, zoals bijvoorbeeld ex-telers. 

De asperges zijn verkrijgbaar in de Farmshop bij de Buurtkas aan de Baakwoning in Naaldwijk en bij Farmshop Hofstede Dier en Tuin in Den Haag/Voorburg, Tuincentrum ’t Haantje in Rijswijk en Tuincentrum Onings in Den Haag. Verder kunnen de asperges online op www.boeregoed.nl worden besteld voor bezorging op vrijdagmiddag of zaterdagmorgen.

Voor meer informatie:
BoereGoed
0174 725 205
info@boeregoed.nl 
www.boeregoed.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.