BLE rapport Week 12:

"Beschikbaarheid van Egyptische Valencia Late nam toe"

De Spaanse aanbiedingen bleven domineren. Naast Lane Late en Navelate waren vooral Navel en Salustiana beschikbaar. Volgens de BLE nam de beschikbaarheid van Egyptische Valencia Late waarneembaar toe en won ook de Turkse Washington Navel aan belang. De eerste Valencia Late uit Turkije kostte in Frankfurt € 12,50 per verpakking van 9 kg. De Marokkaanse en Italiaanse sinaasappelen hadden niet meer dan een complementair karakter.

In het segment bloedsinaasappelen overheersten de Italiaanse Moro en Tarocco, gevolgd door de Spaanse Sanguinelli en Cara Cara. Naar gelang van de seizoenstoestand was de beschikbaarheid wat beperkt. Niettemin werd zonder problemen aan de vraag voldaan. De prijzen vertoonden geen significante wijzigingen. Er waren zowel prijsverlagingen als -stijgingen, maar de schommelingen bleven binnen de perken. De Italiaanse Tarocco Lempso verscheen ook in Frankfurt.

Appels
Het binnenlandse aanbod bleef de basis van het aanbod vormen, met Elstar, Jonagold en Boskoop als koplopers. Kanzi en Wellant wonnen aan belang, terwijl Braeburn iets aan belang inboette.

Peren
Qua hoeveelheid heeft de Zuid-Afrikaanse import de Italiaanse goederen uit de top van het assortiment verdrongen. De Europese producten bleven echter lokaal de toon aangeven.

Druiven
Zuid-Afrikaanse partijen domineerden. Druiven uit Peru en Namibië completeerden het beeld. Indiase zendingen verschenen in kleine hoeveelheden, maar hadden slechts een aanvullend karakter.

Citroenen
De omvang van het assortiment sloot voldoende aan bij de afzetmogelijkheden. Spaanse Primofiori domineerden.

Bananen
Een rustige afzet kenmerkte de week. Over het algemeen waren vraag en aanbod voldoende in evenwicht, zodat de prijzen niet noemenswaardig veranderden.

Bloemkool
De markt was verdeeld onder Franse en Italiaanse goederen. Spaanse kool was alleen lokaal beschikbaar. Ondertussen waren de Franse leveringen enigszins beperkt, terwijl de aanwezigheid van Italiaanse leveringen was toegenomen.

Sla
Voor ijsbergsla waren vooral Spaanse leveringen beschikbaar, terwijl Turkse en Italiaanse sla het beeld completeerden. Terwijl de beschikbaarheid in Hamburg en Keulen was toegenomen en de prijzen daardoor daalden, stagneerden de waarderingen in München op hun eerdere hoge niveau.

Komkommers
Spaanse leveringen domineerden de komkommermarkt. Belgische en Nederlandse komkommers kwamen daarna; de Griekse hadden slechts een aanvullende status.

Tomaten
Er bleef een breed scala aan producten beschikbaar, waarbij Turkije, Italië en Spanje de belangrijkste waren. De meeste ronde tomaten kwamen uit Marokko, maar die waren niet altijd overtuigend qua kwaliteit. Ook de Turkse tomaten vertoonden in dit opzicht tekortkomingen.

Paprika's
De Spaanse zendingen bleven domineren en werden waarschijnlijk geflankeerd door Turkse invoer. Het Marokkaanse aanbod was beperkt en speelde slechts een kleine rol.

Bron: BLE 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.