Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Knoflookoogst van start in Egypte, vraag is normaal

De eerst knoflook is weer geoogst in Egypte. Maar volgens Anthony Mina, CEO van de Egyptische teler E2M, is de vraag zeker niet uitzonderlijk.

"We zijn momenteel aan het oogsten en we zijn ook al begonnen met het drogen van een deel van de opbrengst. Ondertussen exporteren we al verse knoflook naar de EU", zegt Anthony.

Volgens de teler is de vraag momenteel vrij goed: "De vraag naar verse en droge knoflook is goed, maar niet uitzonderlijk. Voor droge knoflook hebben we bevestigde orders voor ongeveer 70% van onze capaciteit."

"Ik denk dat we genoeg aanbod zullen hebben om aan de vraag te voldoen, tenzij de zaken veranderen en we plotseling veel bestellingen binnenkrijgen", voegt Anthony toe. "De Taiwanese markt heeft momenteel bijvoorbeeld problemen met de Argentijnse knoflook, die door de Taiwanese douane is afgekeurd."

"De Canadese markt is wat trager dan verwacht", zegt Anthony. "Volgende week zullen we meer zicht hebben op de vraag uit de Verenigde Staten en Australiƫ. Braziliaanse kopers zijn op zoek naar lagere prijzen, maar die zijn momenteel niet beschikbaar." Als het niveau van de vraag stabiel blijft, zullen ook de prijzen het hele seizoen stabiel blijven, aldus de teler. "De prijzen liggen momenteel rond de $ 1,4 per kilo FOB voor kleine maten en rond de $ 1,9 per kilo FOB voor grote maten."

Voorlopig heeft Egypte geen concurrentie op de knoflookmarkt. "Het seizoen in Argentiniƫ en Chili is voorbij en Spanje is nog niet begonnen." De teler had eerder dit jaar aangekondigd dat het volume Egyptische knoflook dit jaar met 50% zou dalen, wat normaal is gezien de tweejaarlijkse cyclus van afnemende volumes.

Voor meer informatie:
Mina Anthony
E2M
Tel: +20 1271227787 (Egypte)
m.anthony@e2m-eg.com
www.e2m-eg.com 

Publicatiedatum: