Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pierre Gélébart, Prince de Bretagne:

Extra vroege Primaline-aardappelen geoogst

Een maand geleden is Prince de Bretagne begonnen met het oogsten van de extra vroege Primaline aardappelen die beschut worden geteeld. De oogst zal nog doorgaan tot eind april en daarna neemt de vollegrondsteelt het over. "De op beschutte wijze geteelde (extra) vroege aardappelen van Prince de Bretagne worden voornamelijk geteeld in oude kassen en onder plastic overkappingen geteeld. Er worden twee rassen geteeld: de Starlette en de Lady Christl. Deze twee rassen zijn gekozen vanwege hun culinaire kwaliteiten en vanwege het feit dat ze vroeg in het seizoen kunnen worden geteeld. Het oogsten en sorteren gebeurt handmatig en wordt door de teler zelf gedaan."

Jaarlijks wordt 250 ton aardappelen geoogst, die vervolgens wordt verkocht in kartonnen dozen van 5 kg in 3 maten. "De aardappelen worden ook aangeboden in koeltassen, vooral in supermarkten. Uiteraard zijn de aardappelen te vinden in winkels in heel Bretagne, op groothandelsmarkten, in Rungis en in de rest van Frankrijk."

Primaline, box 40 x 30

Oogstpiek rond Pasen
Om aan de vraag te kunnen voldoen, ligt de beoogde oogstpiek rond Pasen, op het moment dat deze vroege Franse groente als een feestelijk product wordt beschouwd.

Voor meer informatie:
Pierre Gelebart
Prince de Bretagne
Tel: +33 2 98 69 38 71
pierre.gelebart@princedebretagne.com 
www.princedebretagne.com/fr 

Publicatiedatum: