"Uitstekende afzet Siciliaanse cherrytomaten"

"Dit jaar kunnen we, ondanks enkele uitdagingen vanwege slecht weer, tevreden zijn over het tomatenseizoen", zegt Salvatore Albani, voorzitter van de gelijknamige telersvereniging die zijn basis heeft in Vittoria, in de Siciliaanse provincie Ragusa. 

Salvatore Albani

"Helaas waren er wat problemen met de pruimtomaten, waarschijnlijk als gevolg van het te warme weer in november en december, dat de teelt heeft gedestabiliseerd", vervolgt de voorzitter. "De cherrypruimtomaten hebben ook wat problemen gekend, maar toch veel minder. Het seizoen van de gladde ronde tomaten en cherrytomaten is daarentegen uitstekend. Het heeft ons al veel voldoening gegeven. Cherrytomaten haalden hoge gemiddelde prijzen, met pieken tot € 3 per kilo." 

"De afzet van onze andere producten loopt ook goed door. Ik heb het dan in de eerste plaats over gele en rode paprika's en ronde aubergines. Zoals in vrijwel alle teeltbedrijven in onze streek, hebben we jaarrond productie in onze kassen, bijna zonder onderbreking. De uitzondering is aubergine, waarvan de eerste volumes in november op de markt komen en de laatste in mei. Dankzij onze partners kunnen we een constante bevoorrading van uitstekende kwaliteit garanderen. We worden zeer gewaardeerd door de groothandelsmarkten en de Italiaanse en Europese supermarktketens. We zijn vooral herkenbaar met Gli Assoluti, het merk voor onze topproducten. Onze tomaten zijn nikkelvrij en beschikken daartoe over een certificaat." Gli Assoluti van OP Albani

"We hebben altijd oog voor de veranderingen in consumptietrends en we proberen steeds te voldoen aan de meest veeleisende verzoeken van onze klanten. Daarom besteden we veel van onze energie aan deelname aan de belangrijkste beurzen voor de AGF-sector. Zo staan we dit jaar op Macfrut in Rimini, waar we graag Italiaanse en buitenlandse kopers verwelkomen op stand 003, paviljoen D4." 

Voor meer informatie: 
Albani OP
Salvatore Albani
Via Firenze 1/d
97019 Vittoria (RG) - Italië
Tel: +39 335545 4833
Tel: +39 3460892271
info@albaniop.it
https://albaniop.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.