Lidl exporteert 27.000 ton Portugese groenten en fruit

VK: Southern Co-op viert 150-jarig bestaan
De plaatselijke coöperatie, die als eerste in Groot-Brittannië een supermarkt met volledige zelfbediening opende, viert aanstaande vrijdag (24 maart) haar 150-jarig bestaan. Southern Co-op, dat oorspronkelijk Portsea Island Mutual Co-operative Society heette, werd opgericht op 24 maart 1873 en is een van de weinige overgebleven onafhankelijke coöperaties in het land.
Bron: talkingretail.com 

Duitsland: Bestuurslid Caroline Wilkens van Edeka Südwest stapt op
De Duitse retailer Edeka Südwest heeft aangekondigd dat Caroline Wilkens, bestuurslid van Edeka Südwest, om familieredenen uit het bedrijf stapt. Het bedrijf voegde eraan toe dat Rainer Huber de afdelingen controlling, financiën en boekhouding, vastgoed, IT, personeelszaken en
recht, waarvoor Wilkens de afgelopen jaren verantwoordelijk was, zal overnemen.
Bron: esmmagazine.com 

Lidl exporteert 27.000 ton Portugese groenten en fruit in 2022
In een verklaring ter gelegenheid van Wereldlandbouwdag wijst Lidl, onderdeel van de Duitse Schwarz-groep, op de groei van 23% ten opzichte van 2021 op het gebied van "de steun van de retailer aan nationale telers". In totaal verlieten 1.533 vrachtwagenladingen groenten en
fruit van 505 telers in Portugal het land voor markten in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Luxemburg, België, Zwitserland, Polen, Litouwen, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.
Bron: mediarunsearch.co.uk 

VK: Just Eat en Iceland werken samen om snel boodschappen te bezorgen
Just Eat, de Britse app voor voedselbezorging, is een nieuwe samenwerking aangegaan met Iceland om betaalbare levensmiddelen van goede kwaliteit bij huishoudens in het hele Verenigd Koninkrijk te bezorgen. De samenwerking zal eind april van start gaan met meer dan 200 Iceland locaties die meer dan 5.000 producten beschikbaar stellen aan klanten, op locaties zoals Londen, Manchester, Belfast en Leeds, met plannen om uit te rollen naar meer steden in 2023.
Bron: justeattakeaway.com 

VK: Zuid-Londense gemeenschapsfarm start crowdfundactie om te overleven
Een Zuid-Londense gemeenschapsfarm die lokaal geteelde voeding wil aanbieden, moet misschien sluiten als ze geen € 56.718 kan inzamelen om de crisis rond de kosten van levensonderhoud te overleven. Sutton Community Farm is een zes weken durende crowdfunder gestart om het geld bij elkaar te krijgen om haar toekomst veilig te stellen. De farm is opgericht in 2010 en is gevestigd op een terrein van 7 ha in Wallington. Ze beweert de enige gemeenschapsfarm voor groenten en fruit in Londen te zijn.
Bron: mylondon.news 

VK: Startup voor etnische boodschappen Oja haalt voetballer Raheem Sterling binnen als investeerder
Oja, gepresenteerd als de eerste etnische digitale supermarkt in het Verenigd Koninkrijk die zich richt op Afrikaanse en Caribische producten, heeft een pre-seed uitbreiding opgehaald onder leiding van LocalGlobe en met deelname van voetballer Raheem Sterling.
Bron: retailtechinnovationhub.com 

Maxima Letland introduceert 'My Shop'-concept in 100e winkel
Maxima Letland heeft zijn 100e winkel geopend met het 'My Shop'-concept als onderdeel van het transformatieproject van de retailer om het gemak voor klanten en werknemers te verbeteren. De vernieuwde winkel in Riga heeft een aangepaste indeling van de producten voor het gemak van bezoekers en verbeteringen om werknemers te helpen bij het uitvoeren van hun dagelijkse taken.
Bron: esmmagazine.com 

Tesco: Trendy kikkererwten hebben peulvruchten naar de top van winkellijsten gevoerd
Eerst was het houmous, toen falafel en nu zijn kikkererwten de nieuwste rage in peulvruchten, nu Britten op zoek zijn naar goedkope maar voedzame manieren om hun maaltijden uit te breiden. Kikkererwten zijn een hoofdbestanddeel van veel keukens en kunnen ook worden gebruikt voor puree, vegetarische burgers, soepen, stoofschotels, curry's, wraps, fajitas en salades.
Bron: tescoplc.com 

Italië: Codè Crai Ovest mikt op 45 winkelopeningen in 2023
De Italiaanse retailer Codè Crai Ovest heeft 2022 afgesloten met een omzet van € 320 mln, tegen € 310 mln een jaar eerder. De prognose voor 2023 is een verdere groei, inclusief een omzet van € 340 mln en de opening van 45 nieuwe winkels, voornamelijk in de regio's Lombardije en Ligurië.
Bron: esmmagazine.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.