Zweden gaan door torenhoge voedselprijzen in Noorwegen shoppen

In Zweden zijn sommige groenten bijna in prijs verdubbeld, terwijl boter en suiker beide met 50 procent zijn gestegen. In het algemeen zijn de prijzen in Zweden de laatste maanden torenhoog gestegen, sneller dan bij de andere buurlanden. Daarom zijn massa's Zweden gesignaleerd die de grens met Noorwegen oversteken om hun boodschappentassen in het buurland te vullen. Traditioneel gingen Noren winkelen in Zweden, dankzij de bekende gunstige wisselkoers. De voedselprijzen in Zweedse supermarkten zijn het afgelopen jaar echter met gemiddeld 20 procent gestegen, waardoor Zweedse consumenten op zoek zijn gegaan naar goedkopere producten over de grens.

De Zweden kopen vooral groenten en fruit, maar ook vlees, brood, vis, kaas en boter zijn in Noorwegen goedkoper. Bloemkool bijvoorbeeld is in Zweden 80 procent duurder dan een jaar geleden. Boter en suiker zijn bijna 50 procent duurder.

Bron: cphpost.dk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.