Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fruitexportsector in Peru verenigt zich om hulp te bieden aan gemeenschappen

Peru's citrusoogst bespaard gebleven voor zware regen en overstromingen

De citrusoogst in Peru is gelukkig niet getroffen door de zware regenval en overstromingen. Bedrijven uit de Peruaanse fruitexportsector zijn in actie gekomen om drinkwater, fruit, voedsel en andere basisbehoeften te verstrekken om hulp te bieden aan gemeenschappen die te lijden hebben onder de recente overstromingen en modderstromen in het noorden van het land.

Sergio del Castillo, general manager van ProCitrus, merkte op dat de citrussector in Peru gelukkig niet door de zware regenval is getroffen. "De regen heeft het huidige seizoen niet beïnvloed en tot nu toe gaat alles goed. Pisco, Ica en Nazca zijn plaatsen met vooral late rassen die in juli en augustus worden geoogst, en dat fruit is nu veilig. In het algemeen verwachten we geen groei van de exportvolumes van citrus, we verwachten dezelfde volumes te handhaven rond 270.000 ton."

Lenny Carbajal Infantes, verantwoordelijk voor marketing bij Vivero Los Viñedos, een grote teler van druiven in Peru, gaf commentaar op de meest recente regen en overstromingen: "Gelukkig is er bij ons op de hoofdlocatie niets gebeurd, maar we weten dat sommige van onze klanten in het Nazca-gebied, Ica en Pisco zijn getroffen, de aardverschuivingen hebben daar wel de citrus- en avocado-oogsten aangetast. In het noorden zijn onze klanten in Virú en Chiclayo ook getroffen. Zij zeggen dat de rivier zo sterk heeft gestroomd dat hij alles wat hij tegenkwam heeft verwoest. In Piura is ons bedrijf niet beschadigd, maar de aangrenzende gebieden wel. We maken ons grote zorgen, want we weten niet wanneer het rustiger wordt. We wachten ook af wat de regering zegt, want we hebben grote schade geleden in de landbouw. Laten we hopen dat het voor ieders welzijn beter wordt. We roepen alle Peruanen op hun krachten te bundelen om verder te kunnen, alleen samen kunnen we verder groeien."

Exportbedrijven schieten getroffen Peruanen te hulp
Haar oproep is beantwoord: veel Peruaanse exportbedrijven komen hun werknemers en de door de natuurramp getroffen gemeenschappen te hulp. Complejo Agroindustrial Beta S.A., zegt dat ze zich bewust is van het belang van sociale verantwoordelijkheid en een gezonde en evenwichtige voeding, met een donatie aan de Banco de Alimentos Perú van meer dan 70.000 kg fruit, "geteeld met de hoogste kwaliteitsnormen." Het bedrijf zei in een online post: "Deze donatie zal ten goede komen aan honderden kwetsbare mensen in de regio's Ica, Lima en Lambayeque."

"In deze moeilijke tijd voor het land door de hevige regenval veroorzaakt door de cycloon Yaku, waren wij aanwezig bij de levering van voedsel in de gemeenschappen Pampa de Lino, Arenal, La Viña, El Marco, Los Ángeles en Monte Verde in de districten Jayanca en Mórrope in Lambayeque. Ook steunen wij het herstel van de brug van Pampa de Lino om de infrastructuur te versterken en bij te dragen tot een vrij en veilig voetgangersverkeer", aldus het bedrijf in een verklaring.

Agro Vision Peru: "In het licht van de hevige regenval die het noorden van het land heeft getroffen, hebben we ons verenigd om steun te verlenen aan onze broeders en buren uit verschillende gemeenschappen. In een eerste ronde, deze week, konden we de dichtbevolkte centra van Morrope (Dos Palos, Cartagena, Angolo I, Angolo II, Colorada en El Romero) bereiken met 22 reservoirs met drinkwater voor consumptie en in de volgende dagen zullen we verschillende districten en populaties in Lambayeque en Piura bereiken."

"Voor de gezinnen en gemeenschappen die getroffen zijn door de regenval en overstromingen, vooral die van onze duizenden werknemers, sluiten wij ons aan bij een aanhoudende inspanning om de gevolgen van deze noodsituatie te verzachten. Aan onze werknemers in de zwaarst getroffen gebieden van Piura, Lambayeque, La Libertad en Ica, bevestigen wij dat onze hele organisatie initiatieven leidt om de gezinnen te steunen."

"Met de wil om onze gemeenschappen het beste te bieden, zijn we met ondersteunende machines naar El Salvador gegaan, dat al enkele dagen afgesneden is van communicatie door de zware regenval. Met deze steun is het de bedoeling dat de machines de rivier de Shaman omleiden, die is overstroomd en de enige weg die hen met de omliggende dorpen verbindt, heeft verwoest. Bovendien worden watertanks geschonken voor de distributie van deze levensbehoefte aan gezinnen die door de gevolgen van de cycloon zijn getroffen."

Overstromingen en modderlawines, veroorzaakt door de cycloon "Yaku" eerder in maart, hebben in grote delen van het noorden van Peru belangrijke bruggen en wegen beschadigd, waardoor de export van gewassen naar de havens enige vertraging heeft opgelopen. De schoonmaakwerkzaamheden zijn aan de gang.

Voor meer informatie:
Sergio del Castillo
ProCitrus
Tel: +51 224 9026
sdelcastillo@procitrus.org
www.procitrus.org

Lenny Carbajal Infantes
Vivero Los Viñedos
Tel: +56 272194
lcarbajal@vlv.pe
www.vlv.pe

Publicatiedatum: