Marokkaanse watermeloenen klaar voor export naar Europa

Nu het watermeloenenseizoen nadert, concurreren telers in verschillende Noord- en West-Afrikaanse landen met elkaar om de Europese markt te bevoorraden. Mehdi Barbouchi, CEO van Freshe Inn Morocco, gaat de uitdaging aan: "Ongeacht de kwaliteit en de marktprijs, we zullen concurrerend blijven." 

"Het is waar dat de opbrengst van Marokkaanse watermeloenen in sommige regio's, zoals Zagoura, is afgenomen, maar andere regio's hebben deze daling gecompenseerd. Waar wij onze teelt hebben, in Souss Massa, zullen er dit jaar geen problemen zijn met watermeloenen", zegt de teler.

"Qua prijzen hebben Marokkaanse telers een aanzienlijk voordeel, namelijk de geografische nabijheid. Dat zorgt voor lagere kosten in vergelijking met watermeloentelers in West-Afrika. We hebben ook een eenvoudigere en meer geïntegreerde toeleveringsketen die onze kosten verder verlaagt. Natuurlijk zijn onze teeltkosten dit jaar gestegen, maar dat is overal ter wereld het geval."

"Marokkaanse telers hebben ook een betere traceerbaarheid van het teeltproces en scoren beter op het vlak van MRL's. Bij Freshe Inn Morocco hebben we bijvoorbeeld nog nooit een klacht gehad over de kwaliteit van het product en over residuen van gewasbeschermingsmiddelen. Onze teelt voldoet aan alle nationale en internationale eisen."

"Naast de certificeringen die nodig zijn om naar Europa te exporteren, zoals GlobalGAP, BRC en SMETA, hebben we ook eigen Marokkaanse normen en voorschriften die strenger zijn dan die van concurrerende landen", voegt Mehdi toe.

De teler zegt dat hij 1.400 ton watermeloenen met een kaliber van 12 tot 26 kilo en 500 ton Galia-meloenen van kalibers 4, 5, 6, 7, 8 en 9 op de markt zal brengen. "Dat is 30% meer dan vorig seizoen. We exporteren normaal gezien naar Perpignan, Rungis, Italië, het VK en het Midden-Oosten, inclusief de Verenigde Arabische Emiraten, en we verwachten dit jaar dezelfde marktsituatie."

Voor meer informatie:
Mehdi Barbouchi
Freshe Inn Morocco
Tel: +212 656 302466
recyclagebanati@gmail.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.